ŠPECIÁLNE FESTIVALOVÉ VLAKY A AUTOBUSY - DO JANUÁRA ZA DOTOVANÉ CENY, PUBLIC IMAGE LIMITED NA BAŽANT POHODE & PORTISHEAD – LEGENDA TRIPHOPU – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ŠPECIÁLNE FESTIVALOVÉ VLAKY A AUTOBUSY - DO JANUÁRA ZA DOTOVANÉ CENY, PUBLIC IMAGE LIMITED NA BAŽANT POHODE & PORTISHEAD – LEGENDA TRIPHOPU

Ilustrační obrázek

BAŽANT POHODA 2011 - 7., 8. A 9. JÚLA, TRENČÍN

Už tretíkrát bude pre návštevníkov letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda zabezpečená aj špeciálna doprava, ktorú pripravuje organizačný tím Agentúry Pohoda so spoločnosťou Synerta Transportal / Dopravná agentúra DA.SK. „Špeciálna doprava je v súčasnosti trendom v organizovaní festivalov," vysvetľuje produkčná festivalu Katarína Tomášeková. „Návštevníkom zjednodušuje cestu na festival a predovšetkým z neho. Cesta v komunite ľudí, ktorí cestujú na rovnakú akciu alebo sa vracajú domov s podobnými zážitkami, je akousi pridanou hodnotou. Nehovoriac o ekologickom aspekte takejto dopravy, snažíme sa, aby náš festival bol zelený a ľudia viac využívali hromadnú dopravu ako automobily. Preto sme aj zvýšili cenu parkovného."

Organizátori pripravili aj tento rok autobusy aj rýchlik Pohoda expres, aby obsiahli väčšinu Slovenska. Špeciálne autobusy budú vo štvrtok 7. júla 2011 vyrážať z pätnástich slovenských miest - Banská Bystrica, Bratislava, Komárno, Levice, Martin, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Piešťany, Prievidza, Senica, Skalica, Trnava, Zvolen, Žilina - a z troch českých miest - Brno, Ostrava a Praha. V nedeľu 10. júla 2011 o 10.30 hod., po skončení festivalového programu, budú všetky spoje odchádzať rovno spred hlavného Bažant stagea do všetkých osemnástich cieľových destinácií.
„Z každého mesta vypravíme dopravný prostriedok podľa počtu záujemcov, pripravené máme komfortné autobusy, minibusy, mikrobusy, ale aj osobné automobily. V minulosti sme naozaj viezli na festival návštevníkov aj v limuzínach," hovorí sales director Ľubomír Homola zo spoločnosti Synerta Transportal / Dopravná agentúra DA.SK, ktorá sa spolupodieľa nielen na organizácii špeciálnych autobusov, ale aj dopravy umelcov a hostí počas festivalu. „Sme radi, že sa takýmto spôsobom môžeme podieľať na organizácii Bažant Pohody."

Do 14. januára 2011 ponúkajú organizátori spiatočné cestovné lístky na autobusy za akciové dotované ceny. „Sú nižšie ako za cestu SAD, takže cestovať špeciálnou dopravou je nielen pohodlné a ekologické, ale aj finančne výhodné," dodáva Katarína Tomášeková.

Návštevníci z východu Slovenska budú môcť opäť využiť špeciálny rýchlik Pohoda Expres, ktorý vyrazí do Trenčína vo štvrtok 7. júla 2011 z Košíc o 12.30 hod., stáť bude o 12.46 v Kysaku, 13.29 v Spišskej Novej Vsi a 13.48 v Poprade. Späť pôjde Pohoda Expres v nedeľu 10. júla 2011 po skončení festivalu, z trenčianskej stanice má naplánovaný odchod o 10.37 hod. Cena spiatočného cestovného lístka je 17 eur.

Cestovné lístky na špeciálnu festivalovú dopravu sú k dispozícii v online obchode organizátora shop.pohodafestival.sk alebo v sieti Ticketportal.

prehlad busov

P U B L I C I M A G E L I M I T E D N A B A Ž A N T P O H O D E
LETISKO TRENČÍN - 7., 8. A 9. JÚLA 2011

Legendárne zoskupenie okolo Johna Lydona Public Image Limited je ďalším potvrdeným účinkujúcim pätnásteho ročníka festivalu Bažant Pohoda 2011, ktorý sa uskutoční od 7. do 9. júla 2011 na trenčianskom letisku.

Public Image Ltd. založil už v roku 1978 frontman Sex Pistols, John Lydon alias Johnny Rotten a vďaka experimentálnemu zvuku spájajúcemu rock, dance, folk, balet, pop a dub je PiL dodnes považovaná za jednu z najvýznamnejších a najinovatívnejších skupín v dejinách hudby.

John Lydon označil Public Image Limited za kapelu, v ktorej sa mohla ukázať jeho kreatívna stránka, pričom v Sex Pistols to bola stránka rebela. Už od prvej nahrávky Public Image v roku 1978 bolo jasné, že ide o skutočne prelomové zoskupenie, médiá ich označili za priekopníkov post punku, ich album Metal Box bol zaradený medzi najlepšie albumy histórie.

Kapela ukončila svoju činnosť v roku 1992, vlani odohrali svoje prvé koncerty po sedemnástich rokoch; miniturné po Británii, ktoré malo byť spomienkou na tridsiate výročie vydania Metal Boxu, sa však stretlo s veľkým úspechom, a tak sa kapela rozhodla stráviť leto na festivalových pódiách v zostave John Lydon (spev), Lu Edmonds (gitara), Bruce Smith (bicie) a Scott Firth (basa). John Lydon o sebe s nadhľadom hovorí: „Spievam ako vrece mačiatok, ktoré zhodili zo schodov."

„Public Image Limited sme videli na tohtoročnom Szigete, bol to silný zážitok. Celá kapela hrala vynikajúco, gitarista Lu Edmonds bol neopísateľný, no a, samozrejme, Johny Lydon je nenapodobiteľný zjav. Je ako kazateľ z inej planéty," hovorí produkčná Agentúry Pohoda Jana Polnischová.

Organizátori festivalu prednedávnom potvrdili účasť dánskej speváčky Marie Fisker, britskej elektropopovej skupiny We have band a troch zoskupení zo scény world music - jedného z najlepších bubeníkov súčasnosti Tonyho Allena so skupinou, skvelé zoskupenie vozíčkarov z Konga Staff Benda Bilili a súboj dvoch balkánskych dychoviek The Markovič Orkestar a Fanfare Ciocarlia.

Viac o Public Image Ltd. nájdete na www.pilofficial.com.

 

PORTISHEAD - LEGENDA TRIPHOPU
BAŽANT POHODA - 7., 8. A 9. JÚLA 2011, TRENČÍN

Na letnom hudobnom festivale Bažant Pohoda 2011 vystúpi aj anglické trio Portishead, jedna zo zásadných skupín triphopu a alternatívy.

Bristolský producent a multiinštrumentalista Geoff Barrow, speváčka Beth Gibbons a gitarista Adrian Utley založili Portishead v roku 1991 a o tri roky vydali svoj debutový album Dummy, ktorý bol ocenený nielen prestížnou Mercury Prize, ale bol často radený aj do rôznych rebríčkov najlepších albumov všetkých čias. Portishead sa hneď stali jedným z najdôležitejších predstaviteľov triphopu, bristolského štýlu so špecifickým temným zvukom. Ich magická, tajomná hudba, zasnené melódie a jemnosť, ktorú do skladieb vkladá svojim prejavom Beth Gibbons, si získali nielen fanúšikov, ale aj kritikov.

Pozitívne bol prijatý aj druhý, eponymný album z roku 1997, o rok vychádza živá nahrávka Roseland NYC Live z koncertu s orchestrom Newyorskej filharmónie, ktorý mnohí označili za jedno z najlepších spojení alternatívnej kapely a telesa vážnej hudby vôbec.

Po tomto albume si dala skupina prestávku, ktorá sa natiahla až na šesť rokov. Ich tretí štúdiový album Third sa však stal jednou z hudobných udalostí roku 2008. Kapela prišla s ešte prepracovanejším a gitarovejším zvukom, množstvom nových nápadov a v roku vydania sa objavila na popredných miestach všetkých dôležitých rebríčkov.

Už vlani avizovali členovia skupiny vo viacerých rozhovoroch, že pracujú na novom albume, no ich typický perfekcionalizmus vydanie štvrtej štúdiovej nahrávky odkladá. Zatiaľ posledným kúskom je singel Chase the Tear z vlaňajšieho decembra, ktorý vydali pri príležitosti Svetového dňa ľudských práv a jeho predajom pomáhajú vyzbierať peniaze pre Amnesty International.

„Hudba Portishead je očarujúca a vie vytvoriť úplne výnimočnú atmosféru. Nezabudnuteľné sú pre mňa
brieždenia u môjho priateľa Mária Gešvantnera, ku ktorým nám soundtrack robila platňa Dummy. Presne ten pocit pohody sa premietol aj do prvého televízneho spotu festivalu, kde spolu účinkujeme, sediac na kreslách pri stole z jeho prenajatého bytu," hovorí riaditeľ festivalu Michal Kaščák a dodáva: „Tento citát dostal Mário ako dnešný PR manager Pohody príkazom a jeho neuvedenie do tlačovej správy by bolo hrubým porušením pracovnej disciplíny."

Aktuálne informácie z príprav festivalu nájdete na www.pohodafestival.sk.

Mário Gešvantner
Agentúra Pohoda
e-mail: press@pohodafestival.sk
mobil: +421 907 326 742
web: www.pohodafestival.sk

Bazant Pohoda

Zdieľať na: 
Publikované: 27. decembra 2010 v 18:28 – videné: 1704x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,