Skupina Družina predstavuje nový klip „Od Očovej do mlyna". – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Skupina Družina predstavuje nový klip „Od Očovej do mlyna".

Ilustrační obrázek

Obľúbená slovenská skupina Družina má nový klip! Krásnu filmovú podobu dostala pieseň „Od Očovej do mlyna". 6-členná skupina nakrúcala klip na lúkach a lesoch v okolí Očovej a Zvolena. Úspešná world music kapela je známa tým, že hrá slovenský folklór v novodobých úpravách a na konte má platinovú platňu, cenu Grammy aj Radio Head Awards. Pozrite si nový klip „Od Očovej do mlyna" v podaní kapely Družina!

druzina

„Trnki, trnki", „Ta vypimo" či „Počkaj boháču". To sú energické skladby skupiny Družina, ktoré roztancujú každý festival. Kapela teraz prichádza s pomalou skladbou, na ktorú nakrútila melancholický klip.

Nakrúcali sme v príjemnom jesennom počasí, podarilo sa nám chytiť posledné dni babieho leta a tak vznikli farebné obrázky slovenskej prírody, spojené s melancholickou pesničkou od Družiny. Atmosféra pri nakrúcaní bola pohodová a veselá, napriek tomu, že ide o smutnú pesničku. Keď sme spolu, vždy prichádza aj pozitívna energia a pracuje sa nám úžasne. Zima nám nebola, ale dážď sa s nami trochu pohral," hovorí o nakrúcaní speváčka Danka Ferienčíková Kurtíková.

Scenár, réžiu aj kameru mal pod palcom Robo Bošeľa. Hudobník a kamarát Družiny, ktorý má rád jej tvorbu.

Točili sme jeden deň, príprava a lokalizácia však trvala viac dní, čo ale bolo základom úspešného nakrúcania. Celý príbeh tejto smutnej piesne, je položený do krásnej krajiny v blízkosti Očovej, o ktorej sa v piesni spieva. Časť príbehu sa natáčala aj v okolí Zvolena. Využili sme aj starý zrekonštruovaný mlyn v Očovej a tak sme do klipu vložili aj odkaz na niekdajšiu mlynársku tradíciu," prezradila Danka Ferienčíková Kurtíková.

Pieseň „Od Očovej do mlyna" je z albumu Družiny s názvom „Tragare", na ktorom kapela spolupracovala s americkým producentom a perkusionistom Vinxom, ktorý má na konte spolupráce so Stingom, Steve Wonderom či Eltonom Johnom.

Ide o silnú výpoveď citov, pocitov, sklamania. Celkovo je táto skladba po lyrickej aj po hudobnej stránke výborne vyskladaná. Aj keď ide smutnú pieseň s nešťastným koncom, je v nej veľa nehy a energie, ktorú poslucháči na našej hudbe oceňujú," vysvetľuje líder kapely a basgitarista Aty Béreš.

druzina

Skupina Družina je na hudobnej scéne od roku 2000, kedy ešte pod názvom Jej družina začala ako jedna z prvých na Slovensku pracovať s ľudovou hudbou, teda hrať štýl world music. V roku 2002 sa skupina rozdelila a jedna vetva, s názvom Družina koncertuje dodnes. Kapela má na konte štyri albumy. „Tragare" z roku 2006 si vyslúžil Grammy AUREL 2006, CD „Neni dobre" z roku 2011 získalo cenu Radio_Head Awards. Vianočné CD z roku 2011 má za predaj vyše 5000 predaných kusov platinovú platňu.

Aj po toľkých rokoch a po malých obmenách v zostave, panuje v skupine dobrá nálada a energie máme na rozdávanie. Je to cítiť na našich albumoch, ale energiu rozdávame hlavne na koncertoch. Práve malé obmeny v zložení, nám prinášajú nový vietor a viac energie na ďalšiu prácu s tým, čo vieme najlepšie, teda citlivo spracovávať ľudové piesne. A spoločne si aj naplno užívame koncertovanie, ktoré je korením života každej skupiny," uzatvára Aty Béreš.

Skupina Družina hrá a koncertuje v zložení Danka Ferienčíková Kurtíková - spev, Miťa Almášiová - spev, Aty Béreš - basová gitara, Ján Šimiak - píšťalky, fujara, Jozef Sivák - gitara a Matej Smutný - bicie. Úspešná world music skupina teraz pripravuje skladby na nový, už piaty album. Do konca roka stihne ešte niekoľko koncertov, na ktorých zahrá okrem bežného repertoáru aj zopár kolied z platinového CD Družina Vianočné. Link na nový klip „Od Očovej do mlyna" je https://www.youtube.com/watch?v=CtjqS5muWEs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR09hCNgazem0yHE3WIoY0-cPpa0JaUb3wD891WClsgF9NFH2qNZ2EzaTKM
Všetky informácie o Družine nájdete na www.druzina.sk a https://www.facebook.com/druzina.sk/?fref=ts

Zdieľať na: 
Publikované: 23. novembra 2018 v 12:12 – videné: 665x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,