Sasha, John Digweed, Ferry Corsten - produkčné úspechy – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Sasha, John Digweed, Ferry Corsten - produkčné úspechy

Ilustrační obrázek

Sasha, ako skoro „dvojča" Johna Digweeda a Ferry Corsten patria dlhodobo medzi jedných z najpopulárnejších a najlepších DJov na tanečnej scéne.

Sasha s Johnom sú priekopníkmi progressive houseu a techhouseu, zatiaľ čo Ferry Corsten má na svedomí popularizáciu tranceovej scény.

Aký mali títo traja páni vývoj a čo všetko majú na svedomí? Vrátime sa do minulosti a trocha zaspomíname na ich produkčné úspechy.

Medzi prvých produkčne činných sa z tejto trojice zapísal Sasha. Jeho spolupráca s legendárnymi M People priniesla pre svetovú scénu track Someday. V tom istom roku zaznamenal spoluprácu aj s CJom Mackintoshom. Písal sa rok 1992 a hudba, ktorú produkoval sa pohybovala na pomedzí houseu a garage houseu.

V priebehu ďalšieho roka sa producentsky po prvýkrát prejavuje John Digweed, kedy prepisuje dejiny a vzniká v spolupráci s Nickom Muirom jeden z najuznávanejších labelov - Bedrock records, na ktorom následne dostávajú šancu produkčne vyniknúť ľudia ako Jimmy van M, Danny Howells a mnoho ďalších v tej dobe ešte začínajúcich producentov. Jeho vlastný Bedrock niesol názov For What You Dream Of a Heaven Scent. Tieto signály uzreli svetlo sveta v roku 1993 a vtedy, rovnako ako Sasha, si prizval spolupracovníka k produkovaniu a to už zmieneného Nicka Muiru. Sasha sa snaží o spoluprácu s vtedajšími velikánmi tanečnej scény, nech už je to Američan Sam Mollison, či na labeli Petea Tonga „FFRR" vydávajúci vinyl Together s Danny Cambellom.

V roku 1994 sa dráha Johna a Sashu rozbehne naplno, keď v tej dobe vyjde legendárny Sasha & John Digweed - Renaissance: The Mix Collection. Po vydaní tejto kompilácie už nikto nepochybuje o tom, s kým máme tu česť. Ich kompilačná spolupráca sa stáva pravidelnou a do dnešnej doby sa na pultoch objavilo ďalších 5 kompilácií s rukopisom Sasha & John Digweed. Vytvorili spoločne veľmi známe duo, precestovali všetky kontinenty a namixovali skvelé kompilácie Northern Exposure, ktorých sa predalo viac, ako milión kusov v celom svete. Sasha ako producent bol vždy veľmi vyťaženým človekom. O spoluprácu ho žiadali také mená ako Madonna (remixoval Ray Of Light), Chemical Brothers, Pet Shop Boys a v roku 1999 bol dokonca požiadaný o skomponovanie hudobného sprievodu k jednej z veľmi úspešných hier pre Sony PSX - Wipeoutu 3. V roku 2002 vydal svoj autorský debut Airdrawndagger. Ako Sasha hovorí, je to melanchólia miešaná s eufóriou a toto sa dá konštatovať aj o celej jeho hudobnej tvorbe.

music

To, že sú to obyčajní ľudia a smrteľníci dokazuje aj fakt, že na konci apríla v roku 2003 sa objavila na hudobných weboch nevídaná správa. John Digweed sa rozhodol pokračovať vo svojej kompilačnej rade a vydáva na svojom labeli Bedrock kompiláciu John Digweed - MMIII. To, že sa jednalo o aprílový žartík ľudia zistili až o neskôr. Čo na to povedať? Snáď, len „večná škoda Johna", že tento release nevyšiel. Určite by sa zapísal zlatým písmom do už tak skvelej kompilačnej rady na labeli Bedrock.

V roku 1996 vstupuje aktívne na tanečnú scénu 23-ročný mladík Ferry Corsten a to singlom Moonman - Don´t Be Afraid. V tej dobe sa už pohybuje v tranceových vodách a postupne naberá dych k ďalšej produkčnej práci. V tom istom roku vychádza aj singel Galaxia a o rok neskôr First Light. To ale ešte možno ani samotný Ferry netušil, čo príde neskôr. O rok neskôr založil spoločne s Robertom Smitom svoj vlastný label Tsunami a v roku 1999 sa jeho skladba System F - Out Of The Blue stala jednou z najluxusnejších tranceových vecí roka. Ferrymu otvorila brány do Top 20 britskej hitparády a to isté sa podarilo aj singlu Cry. V tom istom roku sa dal dohromady so svojím holandským kolegom Tiëstom a toto spojenie rozhodne tiež nebolo na škodu. Ich spoločný projekt niesol názov Gouryella a priviedol na svet také skladby ako Gouryella, Ligaya nebo Tenshi, každú s veľkým úspechom aj v hitparádach, aj čo sa obľúbenosti u svetových DJov týka. V tej dobe spolupracuje i s Martinom Smithom a veľmi obľúbeným Vincentom de Moorom. Po roku 2000 sa hviezda Ferryho Corstena rozžiari naplno a Ferry zásobuje svetový trh a hitparády lahôdkami ako Cry, Exhale, Rock Your Body Rock a v neposlednej rade produkuje aj veľmi úspešné single Fire, Beautiful a Whatever. Ferryho produkciu zdobí aktuálne 23 kompilácií, 9 albumov a 29 singlov, ktoré obiehajú po svete. Aby toho nebolo málo, tak Ferry práve dokončuje ďalšie tracky a určite sa bude na čo tešiť.

Z tejto trojice najviac zásobuje svetovú tanečnú scénu Ferry, ale nenechajme sa zmiesť. Sasha a John Digweed to doháňajú inde.. Kde? To sa dozviete v ďalšom diele seriálu.

Čo povedať na záver časti, ktorá sa vám snažila produkčne predstaviť 3 velikánov tanečnej scény, ktorí vystúpia na najväčšom českom festivalu a to Creamfields Central Europe.? Snáď len to, že to nie je všetko a už teraz sa môžete tešiť na diel ďalší, kde si predstavíme tie najväčšie úspechy, ktoré títo skvelí producenti a DJi dosiahli na poli tanečnej hudby!

John Digweed - Gridlock (Stereo club mix)
React 2 Rhythm - Intoxication (John Digweed & Nick Muir's Bedrock mix)
John Digweed - "Warung Beach" (Lutzenkirchen remix)

Sasha - "Park It In The Shade" (Radio Slave's Panorama Garage mix)
Sasha - "Who Killed Sparky?
Sasha - Mongoose (The Field's Floating mix)

Ferry Corsten - "Beautiful" (extended)
Ferry Corsten & Howard Jones - "Into The Dark" (Ferry mix)
Ferry Corsten - "Junk" (feat Guru - D Ramirez remix)
Ferry Corsten - "Rock Your Body Rock"
Oceanlab - "Clear Blue Water" (Ferry Corsten remix)

music

Zdieľať na: 
Publikované: 2. júna 2008 v 23:11 – zdroj: mediazona – videné: 4634x – komentárov: 1 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa

kandidat14

kandidat14 4. 6. 2008 v 22:11
Ferry Corsten naj super DJ...!!!


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,