Rob2Speed - interview k Vortechu (12. január 2008, Nitra, Stará Pekáreň) – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Rob2Speed - interview k Vortechu (12. január 2008, Nitra, Stará Pekáreň)

Ilustrační obrázek

„Najväčšia udalosť bola, samozrejme, Holandsko, rodná krajina hardcore a gabber. Zahral som si na Noisekickových narodeninách: obrovskej speedcoreovej akcii pre zhruba 4 tisíc ľudí."

1) Ahoj, pre našich čitateľov si zatiaľ meno neznáme. Priblíž nám preto prosím ako si sa k hudbe a djingu vlastne dostal a koľko už hrávaš.

K hardcore a gabber som sa dostal asi v 13 rokoch. Prešiel som, tak ako asi každý v tej dobe, kazetami, prvými CDčkami, neskôr prišli do módy počítače a internet, takže o scéne som sa dozvedel viac. V roku 2002 som začal s kamarátmi robiť menšie hardcore party a o rok neskôr som sa dostal na moju prvú ozajstnú gabber akciu - Brain Cracking 2, ktorú organizoval Gabba Team Pressburg. S mixovaním som začal približne v roku 2004-2005 a odvtedy sa to už so mnou vezie...

2) Máš rád tvrdšie odnože elektronickej hudby, ktoré konkrétne a čo ťa na nich fascinuje?

Ťažko povedať, ktoré najviac, ale proste „gabbastyle" od klasického hardcore až po industriálny, ktorý teraz hrávam častejšie, od frenchcore až po speedcore. Speedcore ale hrávam asi najradšej ako „battle" proti GabbaPete z GTP Crew. Vždy môj výber záleží od party. Je jasné, že nehrávam veci, ktoré nemám rád, podstatné je zabaviť ľudí na floore, ale takým spôsobom, aby som sa bavil aj ja sám, pretože vtedy mi ide mixovanie najlepšie.

3) Vystupuješ pod rakúskym bookingom speedcore.at, priblíž nám bližšie toto zoskupenie ľudí a ich aktivity.

Speedcore.at je jedno z troch najdôležitejších a najvýznamnejších hardcore-gabber party organizačných zoskupení v Rakúsku. V minulosti organizovali veľmi významné a úspešné akcie, na ktoré sa im podarilo dotiahnuť tie najväčšie hviezdy klasického hardcoru a gabberu. Hlavnou postavou a jadrom Speedcore.at je BPM Junkie, ktorý na rakúskej scéne pôsobí od jej začiatkov. Speedcore.at vždy zoskupovalo najlepších a najtvrdšie hrajúcich DJov a ich akcie vždy prezentovali to najlepšie z undergroundovej scény a boli protipólom iných mainstyle parties. Existuje dlhoročná priateľská spolupráca medzi Speedcore.at a Gabba Team Pressburg (Gabber.sk), takže moje členstvo v Speedcore.at je v podstate logické a vzájomne prospešné. DJs zo Speedcore.at sa zúčastnili na akciách po celej Európe a majú dobré renomé.

4) Kde všade si mal možnosť prezentovať sa odohraním svojho setu?

Tak posledné dva roky som dosť precestoval Európu, čo ma veľmi teší. Najväčšia udalosť bola, samozrejme, Holandsko, rodná krajina hardcore a gabber. Zahral som si na Noisekickových narodeninách: obrovskej speedcoreovej akcii pre zhruba 4 tisíc ľudí. Hral som aj na Insanity 3 party vo Švajčiarsku, takisto veľká undergroundová akcia. Najviac som ale hrával v Maďarsku (Rakehell, Hardcore Explosion), Českej republike (Ground Flash akcie), Rakúsku (Coremasters, Unite PArade 2007) a na Slovensku (Brain Cracking).

5) Na ktoré svoje hranie najviac spomínaš a prečo?

Na hranie si spomínam najradšej na Hardcore Explosion 06 v Maďarsku. Tam to bolo super: zvuk, atmosféra a hralo sa mi dosť dobre. Nezabudnem ani na Holandsko, Švajčiarsko a Coremasters v Rakúsku pred množstvom ľudí. Český Ground Flash a slovenský Brain Cracking sú srdcová záležitosť kvôli kamarátom, najlepšej atmosfére, akú môže človek zažiť, a kvôli brutálnym battle setom s GTP crew.

6) Zažil si naopak aj nejakú nepríjemnú situáciu spojenú s hraním?

No tak veľa toho našťastie nebolo, určite som zahral sety, ktoré mohli byť aj lepšie, napr. na Coremasters. Ale nič nepríjemné.

7) Máš radšej veľké party, alebo klubovky ?

Ťažko povedať. Obe majú svoje čaro. Klubovky mám spojené s kamarátmi, skvelou náladou, kopcom srandy a podobne. Veľké party sú zase jednoducho veľkolepé.

8) 12. januára odohráš svoj set v Nitrianskej Starej Pekárni, pripravuješ si svoj set dopredu alebo počas hrania improvizuješ?

Naplánované sety nemám rád, ani to nerobievam. Najlepšie sa pozrieť na ľudí,
na atmosféru, vybrať si z kufra prvú dosku a dať sa do toho.

9) Na záver prilož odkaz pre clubberov, ktorý si ťa prídu v sobotu vypočuť :)

Ja pevne verím, že prídu v hojnom počte a že sa im bude môj set páčiť. Aj takým, ktorí možno hardcore a gabber budú počuť po prvý krát, prípadne ho nepočúvajú často. Rád by som namotal na náš štýl aj nových ľudí, aby spoznali, čo je to sila hardcore a gabber music, aká energia z toho ide a čo je najtvrdšia a najprogresívnejšia elektronická hudba.

Rob2Speed video

Video 1
VIdeo 2

Vortech VII
12. Január 2008
Nitra - Stará Pekáreň

Dnb / Hardstep

Elwira (spiral/CZ) + Mc Natty (BA)
4bid Soak (breakbone.sk/BB)
Voodee (free.tessa/BB)

Hardcore / Speedcore

Rob2Speed (speedcore.at)
Incorrect Segment (Analphabetik, Noistorm, Corenforce)

Techno / Hardtechno

Noro (spiral.sk/v3d/ZM)
Peter K. (techbeat.sk/BB)

jpg

Zdieľať na: 
Publikované: 8. januára 2008 v 15:54 – zdroj: www.warp.sk – videné: 1968x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,