Remixér Mobyho, Tigu, Deep Dish už v piatok.... - Tocadisco - 24. 4. 2009 - Dopler - BA – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Remixér Mobyho, Tigu, Deep Dish už v piatok.... - Tocadisco - 24. 4. 2009 - Dopler - BA

Ilustrační obrázek

„Zvyknem sa ostrihať tak každé 3 alebo 4 roky pretože mám rád ten pocit čistoty a sviežosti. A tiež som chcel naštartovať akúsi novú energiu s príchodom nového albumu a nového roka. " povedal v rozhovore Tocadisco.

 

 

 

Si pred vydaním nového albumu z ktorého je už jeden singel vonku. Bude zvukovo akýmsi pokračovaním album Solo, alebo sa bude uberať inými smermi?
Album Solo bol mixom rôznych hudobných štýlov, ktoré ma ovplyvňujú za posledných 15 rokov mojej kariéry. Jeho zvuk bol viac uvoľnený a orientovaný na jednotlivé tituly. Nový album „Toca 128.0 FM" viac inklinuje k tomu, čo hrám ako DJ. Jednotlivé tituly sú viac nasmerované do housu, elektra, alebo techna.

Tento víkend hráš v Bratislave. Budeme tu počuť aj nejaké single z tohto albumu?
Hej, od začiatku roka testujem viacero trackov. Rád by som však spravil ich viac klubovo orientované remixy, ktoré by som chcel zakomponovať do svojho setu.

Po albume, ktorý si práve dokončil by si možno väčšina umelcov dala nejakú drobnú pauzu. Ty si však asi človek, ktorý si takýto kľud nedopraje, keďže sa stále objavujú nové a nové remixy z tvojej dielne. Na čo sa môžu fanúšikovia tešiť a na čom pracuješ momentálne?
Som na turné celé 4 mesiace tohto roka. V podstate hneď, ako som dokončil album som vyrazil do Brazílie potom Austrálie, USA a Kanady. Som momentálne dosť vyčerpaný, ale určite v najbližšom období schopný spraviť nejaký nový track okrem pripravovaného remixu pre Boba Sinclaira feat Sugar Hill Gang - Lala Song. Keď sa vrátim domov budem sa sťahovať do nového domu a začnem pomaly s produkciou na nový album. Plánujem tiež spustenie môjho nového labelu TOCA45 recordings.

Po tvojej minuloročnej účasti na Sensation v Amsterdame máš teraz na programe ďalšie tri, vo Viedni, Budapešti a Prahe. Ako sa cítiš na týchto mega masovkách?
Každá akcia je pre mňa svojim spôsobom mimoriadna a špeciálna. Je to celé o tom napojiť sa na publikum. Či hrám v malom klube, alebo pre 25 tisíc ľudí je úplne jedno. Je to o skúsenosti, aby DJ dokázal hrať správne tracky, cez ktoré dáva noci tú správnu energiu. Na väčších akciách je tendencia a nutnosť hrať „veľké" tracky. Ak hrám v malom klube, môžem stavať set dlhší čas a hrať napríklad aj viac deep a podobne.

Na parties, kde hráš ťa doprevádza často priateľka s ktorou máš zjavne veľmi blízky vzťah. Chodí s tebou rada na tieto party a aký má vzťah k hudbe ktorú robíš?
Natasha je medzi časom už mojou snúbenicou a plánujem si ju zobrať za manželku ešte v priebehu tohto roka. Som veľmi šťastný chlap, že som našiel niekoho ako je ona. Predtým, keď som cestoval sám som bol často v depresii a nevidel zmysel v tom, čo robím. Je to pocitovo veľmi ťažké hrať pred tisíckami ľudí s ktorými sa cítiš spojený a potom o 15 minút neskôr si sám v hotelovej izbe a meste, kde nikoho nepoznáš. Moja budúca manželka je z Brazílie a je prirodzeným spôsobom k hudbe otvorená. Má rada parties. Je to akosi časť jej brazílskeho životného štýlu. Na druhej strane je však aj veľmi inteligentná (skončila právo) a sexy. Je jednoducho úžasná a cítim sa pri nej veľmi šťastný!

Vidím, že si sa dal ostrihať... Chcel si len zmeniť imidž, alebo je za tým niečo viac? Zvyknem sa ostrihať tak každé 3 alebo 4 roky pretože mám rád ten pocit čistoty a sviežosti. A tiež som chcel naštartovať akúsi novú energiu s príchodom nového albumu a nového roka.

Málokto z ľudí si vie reálne predstaviť, čo všetko obnáša práca populárneho DJa a veci s tým spojené. Čo je pre teba pri cestovaní po svete to najpodstatnejšie, aby si sa cítil pohodlne?
Mať pohodlie pri cestovaní a dobrý hotel je určite nutnosť. V Kolíne mám veľmi pekný byt, takže ak cestujem, chcem mať hotel rovnakého štandardu. Mám tiež rád, ak je všetko perfektne zorganizované (Nemecké dedičstvo hahaha). Niekedy cestujem 22 hodín, aby som odohral dvoj hodinový set. Takže cestovanie je veľkou časťou tejto práce!

Mňa na tvojom životopise fascinuje práve sekcia, kde sa píše, že si sa o tvorení hudby naučil všetko sám. Môžeš o tom našim čitateľom trocha viac povedať? Myslím že viacerých napadá ako sa to vôbec dá...?
Ak sa chcem čosi naučiť, či už je to hrať na nástroji, alebo čokoľvek iné, začnem jednoducho veľa čítať... Potom možno hľadať na internete, alebo sa opýtam niekoho, kto pracoval s daným programom, poprípade tým, čo ma zaujíma. Nemám rád, ak ma niekto učí, pretože sa chcem rozhodovať, čo sa chcem učiť. Som takýto už od detstva. Nevravím, že hrám dokonale na nejaký nástroj, ale viem, ako hrať, alebo ako vytvoriť nejaký zvuk.

Máš za sebou remixy pre top producentov planéty. Máš nejaký sen v tomto smere, alebo remix, ktorý by si túžil zrealizovať?
Nie..v podstate ani nie. Mal som vždy šťastie, že množstvo skvelých umelcov malo vždy záujem vložiť ich songy do mojich rúk. Teším sa na každý nový projekt, ale za ničím sa neženiem.

Mnoho návštevníkov tvojej nadchádzajúcej premiérovej návštevy na Slovensku bolo aj na septembrovej party v O2 Arene v Prahe. Tam si zahral naozaj pekne nadupaný set, ktorí sa všetkým páčil. Máš nejaké preferencie podľa čoho hráš, alebo je to podľa nálady?
V Prahe som mal na začiatku problémy s odposluchmi. Nepočul som sa a ani to, čo mixujem. To je to najhoršie čo sa mi môže stať. Technici to však neskôr vyriešili. Takéto veci ma vždy dosť vystresujú a potrebujem potom čas, aby som sa dostal do pohody. Ak hrám na veľmi veľkých eventoch, dám si dokopy nejaké tracky o ktorých si myslím, že by mohli spolu sedieť. Nikdy si však nestaviam set vopred. Vždy sa nechám niesť náladou...

1

Tocadisco
Ak chcete prežiť svoj americký sen, nemusíte žiť práve na opačnej strane Atlantiku. Presne takto by sa dala definovať cesta, ktorou prešiel momentálne jeden z najrýchlejšie napredujúcich producentov a DJov sveta. A to, že je to naozaj prudká cesta na vrchol svedčia ohlasy nielen z publika, ale i odbornej verejnosti. Roman začal so svojou úspešnou hudobnou kariérou blízko rieky Rýn vo veľmi mladom veku. Všetko sa začalo úspechom v blízkych regiónoch a tak Tocadisco zmenil svoju vášeň za svoju profesiu. Učenie prácou je pravým mottom tohto pána. Počas výnimočne krátkej doby sa tento štúdiový čarodejník naučil, ako nahrávať a produkovať hudbu. Žiadny učitelia, žiadne hudobné vzdelanie ani únavné lekcie.. nič také! Čoskoro však vydáva svoj prvý singel s výstižným názvom „Nobody likes the records I play" na Superstar Records. Tento viac ako neobyčajný klubový hit bola jeho prelomová hymna. Svetové turné bolo predzvesťou toho čo všetko má prísť neskôr. Jeho remix „In Your Arms" pre Myla sa stal jednou z najhranejších platní roku 2005. Neustála práca na novom materiáli a kvalita, ktorú Tocadisco za ostatné roky chrlí, nenechala chladnými ani najväčšie mená hudobného biznisu ako Deep Dish, New Order, Moby, Tiga alebo Bob Sinclar.

To, že je Tocadisco nielen výborný producent, ale aj jedinečný zabávač, vám premiérovo na Slovensku predvedie práve počas noci Faces. Prostredníctvom našlapanej hudby, plnej re-editov a verzií titulov, ktoré budete môcť počuť výnimočne iba v podaní Mr. Tocadisca u nás sa po prvý krát dostanete do varu, o akom ešte netušíte!

VIP vstupenky s možnosťou výhry auta Mini Cooper na víkend si v predpredaji môžeš zakúpiť prostredníctvom predajného portálu www.ticketzona.eu/ v cene 23 €, alebo klasické v cene 15 €.

Pretože, toto je FACES!

Faces present Tocadisco
24. apríl 2009
Location: Dopler Club, Bratislava
line up:
Tocadisco (D)
Nakadia (TH)
Chriss Of The Quasar Vs. Dandy (HU)
Smoly (SK)

 

f

 

 

Zdieľať na: 
Publikované: 22. apríla 2009 v 00:31 – videné: 1492x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,