OFF TOPIC - Hrôza! Slováci budú na MS 2008 bojovať o záchranu – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

OFF TOPIC - Hrôza! Slováci budú na MS 2008 bojovať o záchranu

Ilustrační obrázek

Slovenská hokejová reprezentácia bude na majstrovstvách sveta v Kanade bojovať iba o záchranu. Zverenci Júliusa Šuplera obsadili v základnej C-skupine s troma bodmi posledné 4. miesto a do osemfinálovej časti šampionátu nepostúpili.

Slovákov čaká play out na dve víťazstvá s posledným tímom B-skupiny Slovinskom. Prvý duel je na programe v piatok 9. mája o 16.30 h miestneho času (21.30 SELČ), druhý o deň neskôr, prípadný tretí zápas sa bude hrať v utorok 13. mája.

Fín Tuomo Ruutu (vľavo) takto prekonal Petra Budaja.

music

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo svojom treťom a záverečnom súboji v C-skupine na majstrovstvách sveta v kanadskom Halifaxe s Fínskom 2:3. Slováci v skupine skončili poslední, po tom čo Nóri zdolali Nemcov 3:2 a budú tak hrať prvýkrát v histórii o zotrvanie medzi elitou. Fíni postúpili do druhej fázy šampionátu z prvej priečky.

Suomi síce v zápase viedli po 13 minútach hry už 2:0, Róbert Petrovický a Miroslav Kováčik však ešte stihli do prvej prestávky vyrovnať. V druhej dvadsaťminútovke boli Fíni lepším tímom, tlačili sa pred Budaja, ktorého prekonal iba v presilovke Selänne. V tretej tretine sa severania zamerali na pozornú defenzívu, proti ktorej sa Slováci nedokázali presadiť. Fíni v 19. vzájomnom zápase vyhrali desiatykrát, na svetovom šampionáte prvýkrát od roku 2002.

music


Povedal po zápase:

Július Šupler (tréner SR): "Odohrali sme vynikajúci zápas, vážim si výkon chalanov. Hrali disciplinovane, kompaktne v obrane, dokázali sa presadiť proti skvelým Fínom. Mali sme trochu obavy, ako tento zápas zvládneme. Napokon škoda nevyužitých príležitostí, lebo body boli na dosah. Mrzí nás nevyužitá päťminútová presilovka v závere. Fíni však hrali veľmi dobre, pristupovali k našim hráčom, nedovolili nám dostávať sa do čistých šancí. Dve chyby, ktoré sme urobili, nás stáli lepší výsledok."

 

Žiadna nemecká podpora Slovákom - ohlasy

Prvé ohlasy internetových médií na to, že Slovensko bude hrať na MS v Kanade iba o záchranu:

Hockeyfans.ch (Švajč.): "Ďalší favorit dnes dostal facku. Po víťazstve Nórska nad Nemeckom bude Slovensko hrať iba v play out."

IIHF.com: "Žiadna nemecká podpora pre Slovákov. Po dni plnom kontroverzností prehralo Nemecko s Nórskom 2:3. Nóri opäť ukázali kvalitnú defenzívu. Oproti prvému zápasu na turnaji so Slovenskom hrali oveľa presvedčivejšie."

Hokej.cz (ČR): "To, čo čakal zrejme len málokto, sa stalo skutočnosťou. Hokejisti Nórska porazili v riadnom hracom čase Nemecko, čím odsúdili Slovákov na boj o záchranu."

idnes.cz (ČR): "Nórsky obrat poslal Slovákov do boja o udržanie sa. Nóri zdolali v heroickom závere Nemecko a nečakane postúpili do osemfinálovej skupiny. Do zápasov o udržanie sa medzi elitou poslali favorizované Slovensko, ktoré po Nemcoch nestačilo ani na Fínov."

gazeta.ru (Rus.): "Veľké prekvapenie v C-skupine. Reprezentácia Slovenska bude bojovať o udržanie sa v elitnej kategórii, Slováci skončili v základnej skupine poslední. Nie tak dávno vyhrali majstrovstvá sveta, teraz ich čaká nie boj o medaily, ale o záchranu."

music

Zdieľať na: 
Publikované: 8. mája 2008 v 21:19 – zdroj: SITA, www.pravda.sk – videné: 9370x – komentárov: 5 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa

MoLa

MoLa 8. 5. 2008 v 16:15
Uz aj sportovy portal?

Senor_Kuros

Senor_Kuros 8. 5. 2008 v 13:35
No je pravda ze momentalny couch nevidi do sucasneho hokeja tak ako jeho predchodcovia. Svoj system stavia stale na zastaralych metodach este za cias postupu do A kategorie pod jeho vedenim. Je pravda ze jednym z dovodov neprichodu hracov NHL je aj pritomnost Suplera ako hlavneho trenera SK ale za tym by som videl viacero faktorov takze nemozno zakulisne dianie nepripisovat momentalnemu stavu slovenskeho hokeja..Urcite ma svoj podiel. Ale na druhej strane zas vidime ze nedokazeme postavit 2 rovnocenne muzstva na majstrovstva bez ucasti hviez..

LUPO

LUPO 8. 5. 2008 v 12:58
Kuro: nehladal by som priciny vysledkov v diani SZLH. To je len "medialny problem". Problem nie je ani v Sirokom, ale vo vykone hracov, ktorych koucuje Supler. V tomto by som videl hlavny problem, v nezohratosti, v individualnom chapani hokeja, bez zabezpecenej obrany, v "pojasenosti" pred branou supera ako i v nasom pasme. Neschopnost, zla taktika-agresivita, utocny hokej, bez obrany---- to je dovod preco sme prehrali.

Senor_Kuros

Senor_Kuros 8. 5. 2008 v 11:39
kruta realita slovenskeho hokeja, ktora je zaroven odrazom zakulisneho diania v SZLH. Vela kvalitnych hracov uz nema chut reprezentovat a ani sa necudujem. Navyse dotacia zo strany statu v oblasti sportu je mizerna ak vobec nejaka je. Niet sa potom comu cudovat...

Pedro B.

Pedro B. 8. 5. 2008 v 10:54
To sme teda dopadli,, ešte aby sme so Slovincami neplakali..


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,