NIFRA K ADDICTIVE PARTY: NA UKRAJINE SA ELEKTRONICKEJ HUDBE DOSŤ DARÍ! – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

NIFRA K ADDICTIVE PARTY: NA UKRAJINE SA ELEKTRONICKEJ HUDBE DOSŤ DARÍ!

Ilustrační obrázek

Zostávajú už len tri dni do Addictive party, na ktorej sa okrem headlinera Myona predstaví aj šarmantná slovenská Dj-ane Nifra, ktorej sme položili zopár otázok...






Ako by si opísala svoje hudobné začiatky?

Od 13tich som chcela byť Dj a producent. Samozrejme všetci moji kamaráti ma vysmiali, ale mňa to moc nezaujímalo. Neskôr som sa dostala k softwerom na produkciu hudby. V 18-tich som sa prvýkrát dostala za pult a odvtedy sa moja djská „kariéra" uberala pozitívnym smerom.

nifra

Minulý týždeň sa Tvoje meno objavilo v line-upe party na susednej Ukrajine. Ako hodnotíš túto cennú skúsenosť hrať smerom na východ od Slovenska a ako sa podľa Teba globálne odlišujú partys u nás a v zahraničí?

Na Ukrajine som už hrala tento rok v januári, konkr. v Kieve a Ivano Frankivsku. Tentokrát ma zabookovali do mesta Ternopil čo je asi 120 km od Ľvovu smerom
na Kiev. Ukrajina je oblasť v ktorej sa elektronickej hudbe dosť darí. Dokonca ich najväčšie fm rádio Kiss.fm hrá elektronickú hudbu asi tak ako sa u nás hrá pop, r´n´b atď. Rebroadcastujú Arminov ASOT. To isté platí pre Poľsko, dance music je základom vysielaní, o Holandsku ani nehovorím. Naozaj by ma zaujímalo kedy sa bude aj v Slovenských rádiách podporovať dance music do takej miery ako to je všade inde na svete. Späť k otázke, na Slovensku máme vďačné publikum, a vôbec krajiny strednej a východnej Európy sú podľa mňa najlepším miestom na party, čo som mala možnosť vidieť a zažiť. Začiatkom novembra som bola v Rotterdame na Full on Ferry, kde Ferry hral pre cca 8000 ľudí. Úprimne, až na pár svetlých momentov, som tak znudený národ ešte nevidela. Je to samozrejme tým, že už sú presýtení.

nifra in ukraina

V rámci svojej kariéry si už dosiahla množstvo úspechov, čo považuješ za takú vysnívanú „métu", kam by si to chcela na poli elektronickej hudby ešte dotiahnuť a ktorú Dj-skú star považuješ za svoj najväčší vzor?

Tak jednoznačne produkovať a podpísať nové tracky na dobrých labeloch . Produkcia je jediná vec, ktorá ma môže viac zviditeľnit za hranicami Slovenska. Už prichádzajú nejaké bookingy v zahraničí, mám hranie v Maďarsku, rieši sa Egypt ale chcela by som ísť viac na západ. Uvidíme. Mám obrovský rešpekt pred ľuďmi ktorí už niečo v tej hudobnej scéne dokázali. Mojím vzo rom je už dlhší čas Markus Schulz. Jeho štýl hrania, výberu trackov a komunikácie s ľuďmi je presne to čo ma baví.

Ktoré hrania v Tvojej kariére mali pre Teba najväčší význam a prečo?

Progress your mind, Emotion, Bee free a samozrejme posledná BT s Tiestom. Okrem toho, že som si zahrala popri väčších menách tak som mala počas hrania „plno". Najradšej hrám na začiatku alebo tesne pred polnocou, pretože ľudia sú ešte „čerství" a vždy sa snažím vytvoriť určitú atmosféru v clube.

nifra

Mohla by si touto cestou poskytnúť nejaký návod, ktorým by sa mohli inšpirovať začínajúci Dj-i, ktorí to s dráhou producenta myslia skutočne vážne.

Návod je celkom jednoduchý, treba si zaobstarať lepšiu zvukovú kartu, na začiatok stačí aj nejaká M- audio, midi klávesy a sekvencer, veľkú dávku odhodlania a aspoň štipku talentu:) Odporúčam prečítať čo najviac tutoriálov a manuálov (youtube rocks!)

nifra

Aký máš názor na Addictive party? Ako by si definovala pozíciu, ktorú si počas svojej nemalej histórie na slovenskej scéne táto party vybudovala?

Sledujem Addictive party od začiatku, a u mňa sa drží ako jedna z tých úspešnejších cluboviek. Hlavne táto edícia je podľa mňa najvýznamnejšia pretože Myon, je meno nielen v Maďarsku.Za rok od vydania jeho singlu Albion vystrelil raketovou rýchlosťou a vydávať na kombinácii labelov Blackhole, Armada, Anjunabeats, Ava sa nepodarí každému.

Aj za čitateľov Ti ďakujem za Tvoj čas, ktorý si strávila pri týchto otázkach a na záver ešte nejaký pozdrav pre clubberov, ktorí to majú túto sobotu namierené do Levického S-klubu?

Vidíme sa :)

Na záver si stiahnite záznam z posledného vydania relácie Be progressed, ktorá je pravidelnou radioshow tejto mimoriadne talentovanej Dj-ane.

Be progressed 22 @afterhours.fm (13.11.2008) - download

1. Marcus Schossow - The last pluck (Original mix) [Tonediary]
2. Id
3. Duderstadt vs Store&Forward - Broken (Duderstadt progressive dub)[Afterglow]
4. Andy Moor - Fake awake (The Blizzard remix)[Anjunabeats]
5. Randy Boyer & Eric Tadla - Aden´s dream (Rafael Frost remix)[Flashover]
6. Element one - A world away [Navigation records]
7. Mat zo - Rush [Anjunabeats]
8. Jochen Miller - 9 minutes [High contrast]
9. Ronski speed - Revolving doors (Club dub) [Euphonic]
10.Deadmau5 - Clockwork (Cosmic gate remix) [Blackhole]

addictive


Zdieľať na: 
Publikované: 26. novembra 2008 v 19:55 – zdroj: addictive party – videné: 2839x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,