Horúci TIP na letný festival: Summerbeach Rudava 2011 už koncom júna! & Čakáme plný dom! & Malé Leváre - dejisko Summerbeach Rudava už 15 rokov! – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Horúci TIP na letný festival: Summerbeach Rudava 2011 už koncom júna! & Čakáme plný dom! & Malé Leváre - dejisko Summerbeach Rudava už 15 rokov!

Ilustrační obrázek

Skvelá hudba, plážové športy, bláznivé súťaže a nočné párty!

Už len niekoľko dní nás delí od otvorenia 15.ročníka populárneho letného festivalu Summerbeach Rudava 2011, ktorý sa uskutoční 24.-26.júna 2011 v známom Autocampingu Rudava - Malé Leváre pri Malackách, ktoré priťahuje letných rekreantov nielen festivalom, ale aj pieskovými plážami, borovicovým lesom a veľkoplošným jazerom.

Rudava

Až na troch hudobným scénach vystúpi vyše 60 slovenských i zahraničných účinkujúcich kapiel a dídžejov -Main Stage: PARA, HEX, GLADIATOR, NOCADEŇ, SMOLA A HRUŠKY, TLESKAČ (cz), CHIKI LIKI TU-A, KARPINA, VYPSANÁ FIXA (cz), HUDBA Z MARSU, SKA-PRA ŠUPINA, BILLY BARMAN & HAFNER, SKA2TONICS a veľa ďalších. O nočnú zábavu na Pokec Electronic Stage sa počas dvoch nocí postará 30 dídžejov vrátane slovenských headlinerov ako DJ TOKY, DJ PAPPI, MISS RODEZ, BOSS či českých SUBGATE i HYDROPHONIC. Premiéru bude mať obľúbená Kočovná Čajovňa, ktorá ponúkne okrem výborných čajov a vodných fajok aj hudobný program, fireshow, bubnovanie, didgeridoo i kino Voyer.

Počas festivalu sa tradične uskutočnia aj 4 športové turnaje v typicky letných športoch - plážovom volejbale, plážovom futbale, vodnom póle i v paintballe. Spolu sa predstaví úctyhodný počet až 800 športovcov. Už niekoľko rokov je festival Summerbeach Rudava jedným z najväčších hudobno-športových letných podujatí s otvorenou účasťou v strednej Európe.

Bude pripravených aj veľa sprievodných akcií vo Funzone ako Miss Rudava, súťaž v prekonaní záhoráckeho rekordu v pľuvaní čerešňovou kôstkou, bláznivá tradícia Pretiahni ma na Rudave! (preťahovanie lanom družstiev). Nebude chýbať ani darčekové Koleso šťastia, test poznania sa pre romantické páriky Mr. & Mrs. Smith, rôzne workshopy, atrakcie i prezentácie mimovládnych organizácii.

Na festivale sa bude dať ubytovať priamo v ubytovacej časti autocampingu a to vo vlastných stanoch. Zo železničnej stanice Veľké Leváre bude na Rudavu premávať bezplatná kyvadlová doprava už od štvrtka 23.júna. Pripravujú sa aj autobusové zájazdy z viacerých slovenských miest. Na festivale bude aj úschovňa, nabíjačkáreň, bezplatné wifi pripojenie na internet i bankomat.

Summerbeach Rudava tento rok sľubuje skvelý víkend s pestrým programom za prijateľné vstupné. Trojdňové permanentky si je možné zakúpiť v predpredaji prostredníctvom siete Eventim.sk za skvelých 14 €! Pre držiteľov preukazu AZET, ISIC, ITIC alebo EURO<26 je v predpredaji poskytnutá zľava. Denná vstupenka na mieste bude stáť 13 €, permanentka na mieste 19 €.

Do športových turnajov i dobrovoľníckeho programu je možné sa stále prihlásiť a to prostredníctvom online formulára na oficiálnej stránke festivalu www.rudava.sk. V rámci Leta na Rudave sa okrem Summerbeach Rudava uskutočnia aj dva ďalšie festivaly: Makez Star Weekend (súťažný festival mladých kapiel, 29.-31.júl) a Rio Karneval 2011 (festival zábavy, 19.-21.august).

Rudava 2011

Summerbeach Rudava 2011: Čakáme plný dom!
Tohtoročná letný festival na Rudave (24.-26.jún / Malé Leváre) nás opäť poteší pestrým a originálnym letným kokteilom v podobe 3 zón - Music Zone, Sport Zone a Fun Zone.

Zo zákulisia festivalu Summerbeach Rudava 2011, ktorý sa uskutoční za necelé 2 týždne v Autocampingu Rudava pri Malých Levároch, sme sa dozvedeli zaujímavé informácie. Najužší 28-členný tím organizátorov momentálne čerpá energiu pre poslednú fázu príprav festivalu v piešťanskom Hoteli MAGNÓLIA, ktorý je aj oficiálnym hotelovým partnerom najznámejšieho záhoráckeho festivalu. Prebiehajú posledné bezpečnostné a organizačné školenia vedúcich usporiadateľského tímu, dokončujú sa nevyhnutné administratívne práce. Podľa slov jedného zo šéfov festivalu Pavla Matoka sa organizátori pripravujú aj na najväčšiu návštevnosť za posledné tri upršané roky, ktorú zrejme spôsobia očakávané vysoké teploty, príjemné letné prostredie s prírodným jazerom, skvelá zmes programu od hudby, športu až po bláznivé divácke súťaže a hlavne výborná cena vstupenky v predpredaji - len 14 EUR. Nepochybne aj skutočnosť, že ide o prvý letný víkend a zároveň o posledný „školský víkend", kedy sa študenti prídu spoločne rozlúčiť zo školským rokom na akciu blízko Bratislavy. „Nepredpokladáme však, že sa festival vypredá, určite bude možné si kúpiť lístok aj na mieste" povedal riaditeľ festivalu Daniel Krakovský. Ubytovacia kapacita v stanovej časti Autocampingu Rudava je však stanovená na 2.000 ľudí (v predpredaji špeciálny Camping Ticket). Na festivale bude pracovať aj vyše 370 ľudí v rôznych zložkách ako security, usporiadateľská služba, požiarnici, záchranári, bufety, bary..

Trojdňové permanentky je možné si stále zakúpiť v predpredaji prostredníctvom siete Eventim.sk za skvelých 14 €! Pre držiteľov preukazu ISIC, ITIC, EURO<26 alebo karty AZET je na predpredajných miestach Eventim.sk poskytnutá zľava na permanentku za 12,60 €. Viac informácii o festivale, programe, športových turnajoch i možnosti stať sa dobrovoľník nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.rudava.sk.

 

Malé Leváre - dejisko Summerbeach Rudava už 15 rokov!

V programe 15.ročníka známeho letného festivalu Summerbeach Rudava 2011, ktorý sa uskutoční už budúci víkend (24.-26.júla), vystúpi veľké množstvo dídžejov ako aj zvučné kapely ako Hex, Para, Chiki Liki Tu-a, Billy Barman + Hafner, Hudba z marsu, Gladiator, Nocadeň, Smola a Hrušky, Vypsaná Fixa, Ska-pra Šupina či Tleskač. Nebudú chýbať ani sprievodné akcie - festivalové kino, bláznivé súťaže, diskusie, workshopy i rôzne atrakcie. Na najväčšsom letnom hudobno-športovom festivale bude súťažiť okolo 600 športovcov v turnajoch v beachvolejbale, futbale, vodnom póle i paintballe. Festival tento rok zmenil v rekreačnej oblasti svoju polohu, presťahoval sa priamo do znovuotvoreného Autocampingu Rudava.

Malé Leváre - malá dedinka učupená na západnom okraji Záhorskej nížiny s nezameniteľnou siluetou svojho pekného kostola, borovicovými lesmi a riekou Moravou meandrujúcou na okraji jej chotára - sa ešte za čias pred nežnou revolúciou preslávili svojím pekným rekreačným strediskom nielen na Slovensku, ale i v blízkom zahraničí - v Maďarsku, Česku, východnom Nemecku. Od roku 1997 sa do povedomia širokej verejnosti postupne dostali ako dejisko letného festivalu Summerbeach Rudava, ktorý v tomto roku oslavuje už svoju 15-ročnú históriu. Do dedinky s 1 200 obyvateľmi a jej rekreačnej oblasti Rudava počas festivalových dní prichádza každý rok niekoľkonásobne viac ľudí (v roku 2007 až sedemtisíc denne).

Okrem rekreácie pri vode, športových aktivít a kultúrneho programu však Malé Leváre a rekreačná oblasť Rudava ponúkajú aj ďalšie možnosti pre výletníkov. So svojím úchvatným okolím sú príťažlivé predovšetkým pre milovníkov prírody. Slnkom prevoňané borovicové lesy, pieskové duny, lužné lesy lemujúce rieku Moravu a jej mŕtve ramená v malebnom susedstve s priestrannými lúkami uchvátia každú vnímavú dušu. Možno tu pozorovať kolónie volaviek, kormoránov, hniezdiace bociany, kŕdle kačíc a zimujúcich divých husí. Územie je súčasťou chránenej krajinnej oblasti Záhorie. Zaplavované nivné lúky s bohatou kvetenou nemajú svojou rozsiahlosťou na Slovensku obdobu. Hranice lesov a lúk sú bohato členité a husto pretkané sieťou starých ramien, riečnych jazier a mokradí. Tieto krajinotvorné prvky vytvárajú pestré a v dôsledku pravidelných záplav dynamické prostredie, ktoré poskytuje vhodné životné podmienky veľkej škále rastlinných a živočíšnych druhov.

Vo svojom blízkom i vzdialenejšom okolí je dedinka známa ako Levárky. Levárčania, jej obyvatelia (toto nespisovné meno ich odlišuje od Leváranov - obyvateľov susedných Veľkých Levár), viprávjajú miestnou formou záhoráckeho nárečia, ktorého lexika je silne ovplyvnená živým stykom domáceho obyvateľstva s obyvateľmi susedného Rakúska a neďalekej Moravy v minulosti. V Levárkach sa pečú pocheraje, gugličky a šamaróle, pestujú sa tu erteple, turošina, petržal a zelé, ľudia si pochutnávajú na strešňách, recku a trnkách, makovích uokšách a grincajchovej poléfce. V dôsledku intenzívneho kontaktu so spisovnou slovenčinou a ostatným Slovenskom sa však svojráznosť miestnej reči v posledných desaťročiach pozvoľna vytráca. Deti a mladí v Levárkach dnes už nemajú starečka a starénku, ale deda a babku, v tegezi už nenosia kapesňík, ale vreckovku vo vrecku, poléfka sa nenaberá do talérka žufánkem, ale naberačkou, a dzífčence podvečer nevystraší trulélek, ale netopier. I dnes je tu však napríklad stále živý vokatív, piaty pád, ktorý v spisovnej slovenčine už zanikol, a tak sa Levárčania v rozhovoroch dôverne oslovujú Mariško, stríčku, Aňičko, Vanesko, Kevínku.

Malé Leváre sú počas celého roka od piatka do nedele útočiskom početných chatárov a chalupárov, prichádzajúcich najmä z Bratislavy, ktorí tu radi relaxujú. Podľa vyjadrenia jedného z nich v meste pracujú, v Levárkach sa tešia zo života.


Rudava 2011

Zdieľať na: 
Publikované: 16. júna 2011 v 22:18 – videné: 2151x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,