Global Underground vo svete.... 30.4.2009 - Dopler - BA – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Global Underground vo svete.... 30.4.2009 - Dopler - BA

Ilustrační obrázek

Ako hudobné vydavateľstvo bola táto hudobná značka založená Andym Horsfieldom a Jamesom Toddom v roku 1996. Vtedy ešte nikto netušil, že sa stane symbolom medzinárodnej explózie tanečnej hudby 90-tych rokov aj vďaka DJom, medzi ktorých patria svetoznáme mená ako Sasha, Paul Oakenfold, John Digweed, Danny Tenaglia, Nick Warren, Dave Seaman a mnoho iných.

 

Global Underground, to sú predovšetkým kompilácie s tanečnou elektronikou, ktoré odrážajú vystúpenia najrenomovanejších DJov a destinácií po celom svete. Celá séria bola prvotne vydávaná labelom pôvodne známym ako Boxed. Ten obsahoval niekoľko sesterských sérii, ako napríklad Nubreed a Electric Calm. Neskôr bol Boxed pretvorený na Global Underground. Od prvého vydania v roku 1996 si táto séria vydobyla vo svete obrovský úspech a stala sa akýmsi pomyselným meradlom kvality. Hudba, ktorú táto značka vydáva sa hýbe predovšetkým okolo progressive housu, avšak nájdete tu i house ako taký, trance, alebo breakbeat. Prvých päť vydaní bolo naživo nahratých v kluboch, zatiaľ čo ostatné už iba v štúdiách.

j

Vývin
Každé vydanie z tejto série je založené na myšlienke preniesť DJov pôsobiacich pod značkou Global Underground do tých najneobvyklejších kútov sveta a sprostredkovať tak exotický clubbing na mimoriadnych miestach planéty. DJský set je následne zrekonštruovaný a vydaný ako 2 CD, ktoré primárne zachytáva priebeh celej noci, párty ako takú a zároveň celkový pocit DJa, ktorý vložil do hudby na nej odohranej. Vždy obsahuje exkluzívne fotografie a podrobný popis.

Medzinárodná kredibilita
Bilboard dal primát Global Undergroundu ako prvej mixovanej DJskej kompilácii, ktorá umiestnila vysoko kvalitné fotografie Djov na svoje obaly. Toto spolu s ostatnými časťami, ktoré túto značku definujú spôsobilo, že sa Dji stali skutočnými hviezdami, ktoré začali definovať elektronickú tanečnú kultúru a jej hudbu.

Čo všetko tvorí Global Undergound
Nu Breed
Nubreed je názov pre mixovaný album, ktorým chcel dať pôvodný label Boxed priestor pre novo prichádzajúcich DJov, ktorí, ako sa neskôr ukázalo sa stali naozaj svetovou DJskou prvou ligou. Nájdete medzi nimi mená ako Anthony Pappa, Danny Howells, Steve Lawler, Sander Kleinenberg, Lee Burridge, Satoshi Tomiie, ale aj premiérového hosťa tejto značky na Slovensku Jima Riversa.

Ďalej je to séria 24:7, kde je DJ požiadaný, aby zostavil mix z dvoch zdanlivo kontrastných hudobných polovíc, ktoré symbolizujú „deň" a „noc". Global Underground nezabúda ani na chvíle uvoľnenia so svojimi kompiláciami Electric Calm, ktoré sa zameriavajú na chill out. Oproti tomu, Lights Out je séria, v ktorej jeden zo zakladajúcich DJov tejto značky Steve Lawler mixuje hudbu z temnejšej stránky tanečných parketov. Steve dostal priestor ponoriť sa do nových oblastí clubbingu tohto času, vrátanie tvorby remixov pre túto kompiláciu...

j

GU Music
V roku 2003 značka Global Underground začala s ich vlastným „GU Music" výliskami. Do tohto času, ich všetci poznali iba ako label, ktorý vydáva mixované DJské kompilácie. GU Music tak umožnila priniesť Global Underground na inú úroveň. Od tej doby sa môžete stretnúť s plnohodnotnými autorskými albumami a taktiež releasmi vo formátoch vinyl/CD/Mp3. GU tím to komentoval slovami: „Spolupráca so svetovo najlepšími DJmi nám umožnila stať sa expertmi na originálnu hudbu, vyberať len to najlepšie a ešte v ranom štádiu rozoznať tie najväčšie talenty sveta..."

O skutočnej sile značky Global Underground sa môžete presvedčiť už 30. apríla. Príďte a nechajte na seba prostredníctvom hudby dýchnuť atmosféru Paríža, Moskvy, Toronta, Dubaja, Tel Avivu, New Yorku, Budapešti a mnohých iných svetových veľkomiest.

Vstupenky na akciu Global Underground World Tour si môžete kúpiť prostredníctvom portálu www.ticketzona.eu

Global Underground
30. apríl 2009
Dopler, Bratislava
DJs:
Jim Rivers
John Rundell
Breeth
predpredaj: www.ticketzona.eu

g

Zdieľať na: 
Publikované: 10. apríla 2009 v 00:44 – videné: 1574x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,