Ferry Corsten: "Creamfields je úžasný festival" – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Ferry Corsten: "Creamfields je úžasný festival"

Ilustrační obrázek

„Creamfields je zakaždým úžasný festival s desať tisícmi ľuďmi na jednej vlne. Preto sa veľmi teším na vystúpenie na festivale tohto mena kdekoľvek inde na svete" povedal Ferry Corsten v exkluzívnom rozhovore.

Ako odštartovala tvoja hudobná kariéra? Čo ťa priviedlo k hudbe?
Začalo to ako koníček. Skúšal som doma hrať a šetril som si peniaze na vybavenie, aby som mohol skladať vlastnú muziku. Neskôr som sa rozhodol, že sa hudbe budem venovať profesionálne. K tomuto rozhodnutiu som dospel na základe úspechu, ktorý mali moje prvé dosky. K hudbe ma vlastne ťahali nekonečné možnosti vytvárania zvukov.

Byť DJom je časovo veľmi náročná a vyčerpávajúca práce, aj keď nepoznám lepšiu kombináciu, ako keď je človeku koníček zároveň povolaním. Ako sa ti darí DJing skĺbiť s osobným životom?
Nie som si úplne istý, ako sa mi to podarí, ale nejako to zvládnem. Mať svoje hobby ako prácu znamená, že sa každé ráno zobudíš príjemne naladený, že ideš do práce.

Na mape tanečnej hudby máš už pevnú pozíciu, znalcami si považovaný za priekopníka trance a tento žáner si obohatil svoju fantastickou produkciou. Kde získavaš inšpiráciu pre svoje hudobné počiny?
Z každodenných vecí, ako kde som, jak sa cítim a tak. Často ale stačí len byť v štúdiu, krútiť rôznymi gombíkmi a hľadať ten správny zvuk, ktorý ma inšpiruje k určitej melódii, ktorú som hľadal.

Podľa čoho vyberáš skladby, ktoré hráš vo svojich setoch?
Kombinujem najnovšie veci, skladby z môjho labelu Flashover a moju staršiu aj úplne novú produkciu.

Neuvažoval si o tom, že by si zremixoval skladbu Savannah z albumu Together?
Nie, na to som zatiaľ nepomyslel, pretože ide o chilloutovú skladbu. Zrejme tým trocha mieriš k môjmu aktuálnemu singlu Into the Dark (s Howardom Jonesom), ktorý bol na albume LEF tiež pôvodne chilloutový. Takže, kto vie...

Okolo roku 2003 si do svojej hudby začal komponovať prvky electra, čo ta k tomu viedlo?
Nechcem byť negatívny, ale zdalo sa mi, že vtedajší trance sound bol stále rovnaký, necítil si tu žiadne experimentovanie. Keďže mám veľmi rád old skool electro zvuky, rozhodol som sa vniesť tento element do mojej produkcie.

Keď už hovoríme o robení hudby... podľa mňa sú len 2 druhy hudby: dobrá a zlá. Mnoho ľudí sa často upne na „škatuľkovanie", aj keď v súčasnosti mnohí producenti vo svojej tvorbe miešajú rôzne štýly. Čo si o tom myslíš?
Úplne súhlasím s týmto tvojim tvrdením o dobrej a zlej hudbe. Čo sa týka mňa, som dosť otvorený štýlovej rozmanitosti. Na mojich posledných 2. albumoch, Right of Way a LEF, je zastúpený celý rad štýlov a ich odnoží. Som toho názoru, že zmiešať všetko dohromady je to, čo elektronickú hudbu posúva ďalej.

Čo tvoje projekty (Moonman, Albion, The Tellurians, Pulp Victim, System F) - nepremýšľal si, že by si ich je oživil?
Momentálne som prácu na týchto projektoch zmrazil, pretože sa sústredím hlavne na svoje vlastne meno. Ale rád si hovorím „nikdy nehovor nikdy"

Akú hudbu okrem tej tanečnej si rád vypočuješ? Máš obľúbené kapely alebo hudobníkov?
Mám rád kľudnú muziku, ako napríklad Norah Jones, Erikah Badu, Sade a kompilácie Cafe del Mar. A nedávno som získal best of Milesa Davisa.

V dnešnej dobe je veľmi rozšírené sťahovanie a zdieľanie hudby pomocou internetu. Aký je tvoj názor?
Je super, že si ktokoľvek môže stiahnuť hudbu z internetu kdekoľvek a koľkokoľvek. Som ale ostro proti nelegálnemu sťahovaniu, keďže to poškodzuje umelcov aj hudobný priemysel. Pokiaľ hudbu skutočne milujete, sťahujte ju legálne v online shopoch.

Ako dlho by si sa chcel venovať DJingu?
O tom som ešte neuvažoval, ale povedal by som, že tak dlho, pokiaľ ma to bude baviť a tiež pokiaľ budem schopný prinášať niečo zaujímavé mojim fanúšikom.

Aké sú tvoje ciele, ktoré by si chcel dosiahnuť ?
Začal som ako producent, teraz však venujem väčšinu môjho času hraniu. Takže by som to videl na návrat k tvorbe muziky, až nebudem toľko hrať.

Čo pre tebe znamená, keď sa povie Creamfields?
Vybaví sa mi Creamfields vo Veľkej Británii, kde vystupujem najdlhšie. Je to zakaždým úžasný festival s desať tisícmi ľuďmi na jednej vlne. Preto sa veľmi teším na vystúpenie na festivale tohto mena kdekoľvek inde na svete.

12. júla budeš mať náročný deň - festival Dance Valley v Holandsku cez deň a potom v noci festival Creamfields Central Europe. Si zvyknutý na takéto situácie, alebo je to výnimka?
Už som to párkrát absolvoval. Je to svojim spôsobom výzva. Musíš spozorovať, neplytvať všetkou energiou na prvom hraní, pretože ťa neskôr v ten deň čaká ďalšie dôležité vystúpenie.

Pri tvojich vystúpeniach vždy vyžaruješ veľa energie energie. Ako sa dobíjaš, zvlášť pri takomto harmonograme?
Nezáleží, kam ideš a ako si unavený, energiu načerpáš z publika a toho, jak ťa vníma.

Čo by si odkázal ľuďom, ktorí sa na festival Creamfields Central Europe chystajú?
Get ready to party , I'll see you there!

Ferry Corsten začal svoju kariéru ako hudobník v roku 1991. Neskôr, postupným vývojom hudby sa rovnako s ňou vyprofiloval aj Ferry, cez club-house až k dnešnej trance muzike. V roku 1999 zložil skladbu Out Of The. Melodická energická skladba Out Of The Blue sa v roku 1999 stala obrovským hitom na tanečných parketoch po celom svete a následne nechýbal ani videoklip, ktorý bolo v tej dobe možné vidieť na všetkých známych TV hudobných staniciach. Táto skladba sa stala najväčším trance trackom roku 1999 a dostala sa do UK TOP 20 rebríčkov singlov.

Týmto sa Ferry dostáva na svetovú tanečnú mapu permanentne. Nasledujúci singel „Cry" (zložený spolu s Robertom Smitom) sa stal opäť TOP 20 single hit v UK. Jeho rastúca popularita v neskorých 90. rokoch viedla k spolupráci s mnohými slávnymi DJmi a hudobníkmi ako DJ Tiësto Vincent de Moor a ďalšími. Ferry Corsten bol v roku 1999 taktiež vyhlásený na Ericsson Muzik Award v Londýne ako producent roka. V roku 2000 bol ocenený za najlepší remix skladby Barber's Adagio For Strings.

Túto skladbu neskôr remixoval aj Tiësto a stala hymnou nie len jeho vystúpení. Rovnako prispel remixami skladieb japonskej superstar Ayumi Hamasaki. Skomponoval a zaranžoval pre jej album veľkolepú skladbu s trancovým základom nesúcu názov Connected. Z jej albumu sa predalo vyše 4 miliónov kópií. Následne v roku 2005 Ferry Corsten založil nové vydavateľstvo, Flashover Recordings. Ferry od roku 1996 vydal 10 vlastných albumov. Tento rok v apríli vyšiel jeho najnovší album, v poradí jedenásty, ktorý pre fanúšikov zahŕňa mnoho úžasných remixov a skladieb ako napr. theme song z TV seriálu Prison Break..

Predpredaj vstupeniek za špeciálnu cenu 1170 Sk prebieha na:
www.partyzona.sk/shopzona
www.gregi.net
www.websound.eu

Notape, jakubovo nám. 13, Bratislava
Krankenhaus club , Trenčín, námeste SNP 6
Planet Music Club , Považská Bystrica, ulica J.A.Komenského (budova Agrosany)
Ticketpro - www.ticketpro.sk

music

Zdieľať na: 
Publikované: 16. apríla 2008 v 10:53 – zdroj: mediazona – videné: 2132x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,