ESCO BAR- PROGRESSIVE NIGHT, MINI INTERVIEW S GASTEXOM – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ESCO BAR- PROGRESSIVE NIGHT, MINI INTERVIEW S GASTEXOM

Ilustrační obrázek

Piatková noc sa nezadržateľne blíži a s ňou aj Progressive night party v Prievidzkom klube Esco bar. Pre tých ktorí sa rozhodli poctiť tento klub svojou návštevou na jeho poslednej akcii pred plánovanou rekonštrukciou prinášame krátky rozhovor s headlinerom večera Gastexom.

 

 

1. Nazdar takže na začiatok sa nám skús v krátkosti predstaviť
Takže volám sa Gastex pochádzam z Košíc, mám 25 rokov a vo voľnom čase pracujem ako lekárnik :)


2. Prečo Gastex?
Asi v 13-tich som dostal prezývku gaštan, ktorá časom mutovala .... gašty, gašt, gaštanóza a podobne, až nadobúda svoj pôvodný tvar- Gastex. Je to ako moje druhé krstné meno. Nevznikla nijako špeciálne ako prezývka, ktorá by mala vystihovať moje hudobné sklony.

3. Tvoj prvý kontakt s elektronickou hudbou .....
Prvý ..... hmm, ťažko povedať .... hudbu som mal stále rád .... ale skôr som inklinoval k americkému hip-hopu a rapu .... plus mám hrozne rád starý rock .... elektroniku ako takú som nikdy nemal veľmi rád. V hudbe som stále hľadal trochu temnoty, atmosferickosti a to mi elektronika ako som ju poznal neposkytovala .... techno mi nerezalo, klasický uplift taktiež moc nie, house bol moc veselý...... vlastne ja som to skôr nenávidel ako mal rád.
Skôr ako prvý kontakt by som to nazval postupný vývoj a selektovanie vecí, čo sa mi páčia.

4. Kedy, kde a ako nastal zlom?
Asi na prelome rokov 2005-2006, neviem už presne. A to konkrétne, keď sa mi dostala do uší prvýkrát rádio show Markusa Schulza- Global dj broadcast ..... deepové melódie, drsné basové linky, atmosféra .... to všetko som zrazu našiel v tom, čo ten človek hrával alebo produkoval. Nasledovali prvé pokusy o miešanie vo virtual dji, prvé gramofóny, ktoré som ale po roku odložil. Hrozne ma otravovala tá neohrabanosť platní a neschopnosť mať track ktorý sa mi páči hneď po ruke. Potom nasledovalo zoznámenie s kolegom TMXom, s ktorým sme zbúchali zopár trancových akcií v Košiciach menom COLDHARBOUR nights. Až to došlo do dnešného štádia, kedy sa stal mojim najlepším kamošom Ableton live a venujem sa produkcii vlastných vecí. To ma momentálne asi najviac napĺňa.Prosto, stal som sa otrokom progressivu s trancovými prvkami a basovými linkami a to mi ostalo dodnes. Jednoducho som ohraničený zvukom, za ktorý sa snažím neprešlapnúť.


5. Akú perspektívu má podľa Teba tento štýl hudby?
Ak narážaš práve na trance a progressive tak myslím že tam už sa nedá hovoriť o perspektíve je jasne že na západe už zažil svoj boom...otázka je ako sa uchytí vo východnejších častiach Slovenska, lebo úprimne v Košiciach je to bieda :) Snáď to nastávajúca akcia s Tiestom troška posunie vpred.

6. Tvoj najemotívnejší hudobný zážitok vôbec?
Tažko povedať, čo sa týka trackov tak sa stále nájde niečo nové, na čom dokážem šlapať neskutočne dlho...a ak narážaš na akcie....tak nie som nejaký pravidelný návštevník parties, ale asi by som si zvolil 5-hod. set Markusa Schulza v Sasazu Arene in da Prague...ten chlapík tam posledný víkend zhodil atómovú bombu...

7. Čo si si pripravil na Prievidzu?
Len to najlepšie....no neviem, nepoznám tam publikum, plus viem že tam máte dosť DNB zázemie, čiže uvidíme ktorým smerom sa veci vyvinú...či tým trancovejším alebo progressívnejším ...v každom prípade to všetko bude niesť v znamení poriadných basových liniek, melódií a atmosferických trackov s prvkami techu...neviem, nechajte sa prekvapiť...

 

Pre tých, ktorí by si chceli vypočuť čo ich v ten večer približne čaká prinášame krátúčky promo mix od Gastexa. Nech sa páči.

Link na set

Popri Gastexovi sa v Prievidzi predstavia ešte dvaja domáci dj's. Ide o predstaviteľov, ktorý tiež patria do projektu darkmoody soundsystem. Reč je o progressívnom djovi menom Indamix, ktorý odštartuje line-up. Ďalší v poradí bude Spinny. Sety na stiahnutie prípadne ďaľšie informácie sa nachádzajú na stránke.


www.progressivemusic.sk.
www.myspace.com/gastexpaul

Cieľom tejto akcie je dostať aspoň trochu do povedomia tento štýl hudby, lebo či sa to niekomu páči alebo nie, v Prievidzi to zatiaľ chýba.

g

Zdieľať na: 
Publikované: 18. júna 2009 v 19:21 – videné: 2274x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,