EAR-GASMIC EDITION VOL.1 PRESENTS THE THRILLSEEKERS + INTERVIEW – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

EAR-GASMIC EDITION VOL.1 PRESENTS THE THRILLSEEKERS + INTERVIEW

Ilustrační obrázek

I keď to z názvu tak zrejme nepôsobí, The Thrillseekers je projektom iba jedného muža pochádzajúceho z Veľkej Británie, ktorého skutočné meno znie Steve Robin Helstrip. Ten bude na akcii Ear-Gasmic sekundovať headlinerovi Lange.



1


Steve, ako tomu už býva, začínal ako neznámy producent. Raketový nástup započal v roku 1999 svojim melodickým tranceom, konkrétne trackom Synaesthesia vydaným pod labelom Neo Records.

Z tejto skladby sa doposiaľ celosvetovo predalo vyše 1 milión kópií. Tento track veľmi často vo svojich setoch mixoval i Paul Van Dyk či Paul Oakenfold. Za svoj skutočný prelom na hudobnej scéne môže vďačiť prevažne vďaka tejto skladbe, ktorá však vo svojej dobe bola doslova absolútne masovým hitom a v Anglicku obsadzovala priečky v TOP 20 HITS. Po kolapse labelu Neo Records v roku 2003 sa Steve púšťa do založenia nového labelu Adjusted Music, pod ktorým okolo roku 2004 prináša opätovne track Synaesthesia spolu so skladbou Affinity.

Už po 12 mesiacoch, ako prvýkrát spustil ihlu na vinyl, bol pozvaný priamo hudobným mágom Paul Van Dykom, aby mu zahral na oslave jeho vlastných narodenín. Preslávil sa mnohými známymi hitmi, ale i remixami, spomedzi ktorých určite stojí za spomenutie ambientný remix tracku Saltwater od Chicane alebo prerábka klasiky Someone od Ascension. To spôsobilo, že producenti žiadajúci remixy začali pravidelne otvárať dvere Steve-ovho štúdia. Ďalšie remixy tak vytváral pre projekty ako Timo Maas, Blank & Jones, Seba Fontain, Orinoko, Jan Johnston, Vincent De Moor, Lange, Tiësto, Armin Van Buuren či Sonique. Dnes už má za sebou slušný zástup singlov, ktoré vydáva na prestížnych labeloch, akými sú Vandit Records, Edel Rec., Ultra Rec. alebo Armind. Práve tieto úspechy motivovali Stevea k ďalšej práci. Začal sa učiť DJskému umeniu, aby mohol vyskúšať, ako jeho nahrávky zapadajú do setov. Čo sa týka produkcie, tak zatiaľ, čo ostatní trancoví producenti chŕlili jeden track za druhým, Steve bol vždy skôr pre kvalitu než pre kvantitu. Jeho ďalší vlastný singel sa dostal na svet až po dvoch rokoch, niesol názov Dreaming Of You a bol zaradený na 14 kompiláciach.

V roku 2005 si taktiež strihol jednu spoluprácu s Ferry Corstenom na hitovke Sublime s nádhernou, melancholicky ladenou melódiou.

Steve neprodukoval len pod prezývkou The Thrillseekers, ďalšia jeho účasť bola napríklad na projekte Insigma s Andy Perringom a na projekte Rapid Eye s Timom Starkom. Ako DJ roztancoval fanúšikov po celom svete vo viac než 70 krajinách a za jeho kariéru odohral vyše 500 gigov.

2

Vystupoval aj v takých kluboch, ako sú napr. The Ministry, Gallery, Passion či Godskitchen.

Vďaka jeho posledným klubovým hitovkám ako napr. By Your Side, Waiting Here For You alebo najnovší epický The Last Time, sa Steve Helstrip umiestnil v TOP 100 DJmagu už 4x, najnovšie za rok 2008 na 45. priečke.

V roku 2005 sa The Thrillseekers púšťa do vydania jeho kompilácie NightMusic Vol. 1. Následne Vol. 2 a 3 vychádzajú v rokoch 2007 a 2008. Prostredníctvom dnes už jeho legendárnych NightMusic albumov a sprievodných tours taktiež predal vyše 50.000 kompilácií a odpálil 150 značkových NightMusic eventov na celom svete.

28. marca sa po dlhej dobe objaví The Thrillseekers aj v Bratislave, kde bude mať tú česť pokrstiť úplne prvé vydanie akcie Ear-Gasmic v klube Dopler. Spoločne sa tak tešme na jeho unikátne DJske schopnosti a fantastické trancové tracky z jeho vlastnej produkcie. Pri tejto príležitosti pre vás Steve Helstrip taktiež pripravil svoj promo set.

Takže nech sa páči, stiahnuť si ho môžte priamo tu:

Tracklist:

01 Kyau & Albert - Hooked On Infinity (Club Mix) [Euphonic]
02 Cosmic Gate - Not Enough Time (Club Mix) [Maelstrom]
03 Marcus Schossow - From My Heart (Dub Mix) [Spinnin' / Tone Diary]
04 DT8 Project - Destination (Above & Beyond Remix) [Mondo]
05 Tom Colontonio - Mercury Retrograde (Giuseppe Ottaviani Remix) [Discover]
06 Marcos - Cosmic String 2009 (Activa Instrumental) [CD-R]
07 Evol Waves - X [Spinnin'] TUNE OF THE MONTH
08 Paul Miller pres. Motion Blur - Liquidity (Suncatcher Remix) [NuDepth]
09 Boom Jinx vs. Oliver Smith - Sunrise [Anjunabeats]
10 Adam Nickey - Slider (Sean Tyas Remix) [Anjunabeats]

3

A aby sme sa ešte pred samotnou párty dozvedeli aj jeho reakcie na prvú edíciu akcie Ear-Gasmic, položili sme mu niekoľko zvedavých otázok:

Ivo: Ahoj Steve! Aké boli Tvoje prvé pocity, keď si dostal pozvanie prísť hrať k nám na Slovensko? Tešíš sa na svoje vystúpenie v bratislavskom klube Dopler na pilotnej akcii Ear-Gasmic?

Steve: Veľmi sa teším k vám na Slovensko! Počul som, že veľmi radi žúrujete... a ja tiež!

Ivo: V sobotu 28. marca vystúpiš po prvykrát v klube Dopler. Máš nejaké referencie na slovenské publikum? Nezvyknú sa šíriť nejaké chýry medzi DJmi o miestnych publikách?

Steve: Ale áno, stále. Celá východná európa má veľmi dobré renomé medzi DJmi vďaka výborným luďom a o vás som počul, že nie ste žiadna výnimka!

Ivo: Ako si sa dostal k prezývke The Thrillseekers? Clubberi, ktorí Ťa osobne nepoznajú si zväčša myslia, že za týmto projektom stoja aspoň 2 ľudia.

Steve: Haha! Použil som hlášku z jednej starej TV show, ktorá znela asi takto - Here Come The Thrillseekers! Nakoniec som to meno začal používať pri produkcii... a môžem vás uistiť, že som len jeden!

Ivo: Ako vyzerá Tvoj bežný pracovný deň, prípadne víkend?

Steve: No, práve teraz je útorok ráno a chatujem si s vami z Ear-Gasmicu! Po tomto pokeci musím pripraviť jeden mix pre rádio, po ktorom sa vrátim späť k jednému remixu, na ktorom pracujem. Predtým ako sa vydám na cesty, mám ešte 2 týždne v štúdiu na to, aby som pracoval na mojom albume.

Ivo: Aký je Tvoj pohľad na súčasný trend elektronickej hudobnej scény ?

Steve: Myslím, že dnes je počuť veľmi veľa výbornej hudby, veľa slušných vyrastajúcich producentov. Milujem progresívny, melodický, ale aj trochu tvrdý trance. V tomto žánri je dnes veľa songov, ktoré niečim vynikajú.

Ivo: Keby si si mohol vybrať, ktorému z niektorých novších trackov by si rád spravil remix?

Steve: Ktorémukoľvek tracku od Keane.

Ivo: Niektorí DJs preferujú radšej halové akcie, iní majú radi zase klubovky. Čo myslíš, kde je lepšia atmosféra ?

Steve: To úplne záleží na danom publiku. Často je dav lepší v malom, intímnom klube, čo ja milujem, ale taktiež som už hral na niektorých nezabudnuteľných nociach pred 10 tisícovým davom.

Ivo: Počas Tvojej kariéry si vystúpil na mnohých prestížnych Dance Event-och. Na aké miesta sa Ti doteraz vybavujú najkrajšie spomienky ? A kde by si sa ešte rád vrátil?

Steve: Zbožňujem hranie v Austrálii a na západnom pobreží USA, ale moje najlepšie zážitky sú z Argentíny, z Ukrainy a z Ibizy.

Ivo: Jedna klasická otázka: Kde berieš inšpiráciu pre svoje skladby a ktorý hit z tvojej produkcie aktuálne patrí medzi Tvoj najobľúbenejší, prípadne Tebou najhrávanejší?

Steve: Inšpiráciu čerpám zo všetkého! Miesta, ktoré som navštívil, moja rodina, slová.. V podstate hocičo! A čo hrávam najčastejšie, asi Synaesthesia!

Ivo: Máš nejakých favoritov medzi súčasnými producentami/DJmi?

Steve: Kopu! Čo sa týka produkcie, tak som veľkým fanúšikom Martina Rotha, Simona Pattersona a Ferryho Corstena. Čo sa týka DJov, tak nemám tú možnosť počuť mnoho setov, keďže trávim veľa času počúvaním hudby počas týždňa.

Ivo: Ako vyzerá Tvoj voľný čas, ak sa teda nejaký nájde? :-)

Steve: Momentálne som uzamknutý pred svetom až do ukončenia môjho albumu, ale dúfam, že si nájdem nejaký voľný týždeň v lete.

Ivo: A čo Tvoj súkromný život? Máš priateľku, alebo nebodaj už manželku? Alebo na niečo takéto pri Tvojom hektickom živote neostáva čas?

Steve: Áno, som ženatý s tromi kŕasnymi deťmi.

Ivo: Určite nastanú chvíle, keď máš tranceu a všeobecne elektronickej hudby vyše hlavy, akú hudbu v takýchto chvílach počúvaš? Pri akej hudbe potom relaxuješ a naberáš inšpiráciu?

Steve: Milujem chill-out (Vangelis, Enigma) Keane, Depeche Mode ako aj Stevie Wondera!

Ivo: Pripravuješ si vopred svoj playlist, ktoré tracky zahráš vo svojom sete na party, alebo ich vyberáš spontánne podľa situácie závisiac od toho, na čo sa publikum najlepšie chytá?

Steve: Vo všeobecnosti rád vopred viem, aké budú mojé prvé dve skladby, ale potom sa už nechám viezť davom.

Ivo: Ako zvykneš na akciách hrávať? Z platní, z CD, prípadne používaš nejaký software?

Steve: Už hrávam len z CDčiek.

Ivo: Je nejaká krajina, v ktorej si ešte doposiaľ nehral a chcel by si? Je nejaká taká, ktorá Ťa láka?

Steve: Áno - Thajsko.

Ivo: Máš aj nejaké doposiaľ nesplnené sny, čo sa týka Tvojej producentskej časti? Kde sa vidíš v budúcnosti?

Steve: Ak mám byť úprimny, myslel som si, že budem spokojný s tým, čo som už dosiahol, ale rád by som to potlačil ešte trochu ďalej. Bol by som nesmierne rád ak by sa ľudia pozerali na moj debutový album s takými očami ako na Synaesthesia, čo je dôvod prečo mi to tak dlho trvá!

Ivo: Chceš odkázať Tvojim slovenským fanúšikom nejakú správu na záver?

Steve: Áno, pravdaže! Teším sa na to, že si pred vami čoskoro zahrám a že to bude RIADNA party !!!!

Ivo: Ďakujem za rozhovor a už teraz sa teším, ako to na akcii Ear-Gasmic rozpáliš! Ahoj.

Steve: Díky! Potešenie na mojej strane.

Ivo Ninja

Ear-Gasmic Edition Vol. 1 info: www.ear-gasmic.com

Ear-Gasmic on Facebook

Predpredaj: http://www.ticketportal.sk/podujatie_search.asp?id=13535

Party Info:
28. 03. 2009 - Ear-Gasmic Edition Vol. 1
Club Dopler, Bratislava, Slovakia

Lange (Lange Recordings | Vandit | Armada | Dance Therapy / UK)
The Thrillseekers (Adjusted | Connected Management / UK)
Mr Sam (Appia Recordings | Black Hole | MOSP/ FR)
Sebastian Brandt (Armada | Infamous Agency / SWE)
Special retro trance show mixed by Pizz@dox (Ear-Gasmic / SK)

From 21:00 to 6:00
Ticket normal: 18,- € , VIP: 28,- €

eg

 

 

Zdieľať na: 
Publikované: 6. marca 2009 v 00:02 – zdroj: EG – videné: 1770x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,