Darkness 6: Útok spoza hraníc! – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Darkness 6: Útok spoza hraníc!

Ilustrační obrázek


Už len tri týždne nás delia od dátumu 17. septembra, kedy sa v trenčianskom Piano klube uskutoční dlho očakávaná party Darkness s poradovým číslom 6. Preto by sme vám radi predstavili našich zahraničných hostí trocha bližšie. Ako sa dostali k hudbe? Čo všetko spravili pre hardtechno scénu? Aké majú za sebou úspechy? Toto všetko a ešte viac sa dozviete po prečítaní si ich biografií.

DJ AMOK:

Amok

DJ Amok je dobre známy ako jeden zo zakladateľov nemeckej hardtechno a industrial scény. Svoje prvé skladby začal produkovať už ako 18 ročný. Nikto však vtedy nedokázal predvídať jeho úspechy. No už po krátkej dobe bol na stránke mp3.com na vrchole a čoskoro sa počet jeho predaných trackov priblížil k číslu 1 milión. .
Jeho „klasiky" ako Bongo Dynamics, Collateral Damage a najznámejšia Nightmare získali obrovskú popularitu a počas skorých začiatkov pomohli k založeniu nového štýlu. Vďaka tomu sa krátko na to jeho DJská kariéra rozbehla obrovskou rýchlosťou. Zhruba rok po jeho debute už hral na hlavných festivaloch vrátane I Love Techno.
So skúsenosťami v klasickej hudbe (keďže sa učil hrať na husle) Amok vyvinul štýl extrémny a jedinečný. Jeho sety majú hlbokú myšlienku a s vynikajúcou zručnosťou, chytrým budovaním gradácie a s vášnivou láskou k hudbe privádza publikum na pekelnú jazdu temnej strany techna.
Na svojich vydavateľstvách Artillery Records a Crowbar vydal prvé dosky s dnešnými top menami a tak sa tieto vydavateľstvá stali známymi u mnohých techno a hardcore DJov. V roku 2006 založil s jeho dlhoročným kamarátom Viperom XXL Artillery booking. Tento booking sa onedlho stal veľmi rešpektovaným a jedným z najdôležitejších bookingov tohto štýlu, v ktorom boli niektorí najlepší umelci na tejto scéne.
V poslednej dobe sa Amok spojil s holandskou legendou Rude Awakeningom a vydali dve dosky na Artillery a Third Movement. V roku 2009 musel zo zdravotných dôvodov zrušiť všetky hrania až na pár výnimiek, no stále ostal aktívny na trhu s platňami s hitom Cleansing The Sphere, ktorý spravil s kolegom Stormtrooperom.


IVEE:

Ivee

Ivee je život. Ivee je hudba. Ivee je sladká, zriedkavá, vytvára tabu a jej meno je synonymum pre deepovú, inteligentnú a tvrdú hudbu, ktorá je jej jedinou motiváciou. Jej nasadenie je zamerané na live act a to je to, ako ju poznáte. Jej nezastaviteľný zvuk vás prevezie cez rôzne miesta - od ulíc Balkánu až po horiaci Belehrad. Na javisku vás dovedie na kraj eufórie a jej úsmev vás zavedie na vrchol šťastia. Hluk, energia, napätie, žiadne pravidlá, žiadna epidémia...to je Ivee.
Celý jej život bol odjakživa o hudbe. Začala už v skorom veku, keď ako šesť ročná začala navštevovať hudobnú školu a neskôr vyštudovala hudobnú akadémiu ako huslistka a pedagóg. Svoju hudobnú kariéru pokračuje s technom, ktoré kombinuje s klasickou hudbou, a to je presne to, čo poznáte v jej každej druhej tvorbe - hlučný stret protikladov a krása kontrastu, ktoré sa navzájom priťahujú.
S nedávnym rastom úspechov s jej Live actom sa kluby po celom svete stali jej domovom a clubberi a kolegovia jej rodinou. Ako Ivee hovorí: „Štúdium je miesto, kde to všetko len začína. Všetko je o nás. Ty, ja a hudba."


ACID FLUX:

AcidFlux

Acid Flux je najrešpektovanejší predstaviteľ undergroundovej hardtechno scény v Mexiku, DJ a producent, veľvyslanec z Latinskej Ameriky a svetová špička štýlu nazývaného „XTREME". Jeho predstavenie je skutočná show. Ľudia, ktorí zažili jeho set, sú fascinovaní nielen jeho výbornými DJ kvalitami, ale taktiež šialeným zápalom, s akým mixuje svoje veľmi agresívne pojatie hardtechna.
Tanečný parket zničil v mnohých krajinách po celom svete. Jeho legendárne tracky a remixy inšpirovali veľa producentov novej generácie Xtreme. Jeho produkcia sa stala svetovo využívanou mnohými interpretmi vrátane DJa Rusha.
„Som unavený y toho, ako som počul veľa DJov prehlasovať, že sú veľmi unavení stereotypom a že hľadajú niečo nové, unikátne, niečo, čo odlíši ich štýl. Ale pravda je taká, že vždy keď prídu, počúvam tie isté hovna. Já som ale už strašne unavený hľadaním niečoho nového, a tak som sa rozhodol niečo nové sám vytvoriť."


SVETEC:

Svetec

Základná umelecká škola a hranie na viacerých hudobných nástrojoch mu značne dopomohli v jeho hudobnom rozvoji.
V roku 1996 sa začal zaujímať aj o elektronickú hudbu. Na začiatku to boli hlavne komerčnejšie skladby, ale postupom času sa prepracoval až k technu, ktoré mu učarovalo zo všetkých štýlov najviac. Už od roku 2000 neodmysliteľne patrí k jeho životu aj vlastná produkcia, ktorej venuje všetok svoj voľný čas. V roku 2002 sa ako návštevník zúčastnil viacerých mega parties, ako i cluboviek, na ktorých nabral inšpiráciu a prvýkrát sa začal objavovať aj na druhej strane mixpultu ako DJ.
Šancu zahrať si dostával hlavne na menších domácich parties a clubovkách. Zo začiatku hrával iba z CD-čiek, ale po pozitívnych ohlasoch na jeho sety čoskoro presedlal na hranie z platní. V rokoch 2005 až 2007 začala jeho producentská práca prinášať prvé úspechy, keď jeho skladby začali hrávať populárni DJs ako DJ Rush, Pet Duo, OBI, Sven Wittekind a mnohí ďalší. Jeho prvým známejším trackom bol track s názvom I Will Be Your Dentist, ktorý sa objavil aj na platni vydavateľstva Distorted records. Aj za pomoci DJa OBIho sa mu podarilo v roku 2007 vydať svoju prvú platňu s názvom Thirst For Imitation EP. Naďalej v roku 2008 úspešne pokračoval v produkovaní a remixovaní a jeho skladby sa začali objavovať na labeloch ako Artillery, Animasola, Mental Torments, Inflicted atď. Za posledné roky si zahral popri väčšine významnejších svetových hardtechno DJs. K jeho štýlu hrania patria hlavne tvrdšie a pestrejšie skladby, no hlavne prezentovanie svojej vlastnej tvorby.



ATOM:

Atom

DJ aTom sa narodil v roku 1987, blízko slovenských hraníc - v mestečku Ostrihom. K DJ-ingu prvýkrát "pričuchol" už ako 12 ročný, keď hrával hlavne na rôznych školských a domácich akciách. V tom období mu boli najbližšie štýly ako dance a house, ktoré o 4-5 rokov neskôr vymenil za techno. S týmto štýlom sa rozbehla jeho kariéra, mal možnosť predstaviť sa na rôznych väčších aj menších clubovkách s väčším, či menším úspechom.
Čoskoro prišiel na to, že techno nie je jeho konečná zastávka v jeho hudobnom rozvoji. Najväčší zvrat v tomto smere spôsobil z internetu stiahnutý set od známej dvojice Pet Duo, ktorý mu bežal vo winampe celé dni dookola a pritom sníval o tom, že kedy a kde by si mohol svojich „miláčikov" konečne vypočuť aj naživo. Tento sen sa mu napokon aj splnil a od tejto chvíle si už bol 100%-ne istý, že práve hardtechno je ten štýl, ktorý sa mu páči najviac a ktorému by sa chcel naplno venovať. Na jar v roku 2005 sa prihlásil do jednej DJ-skej súťaže s názvom Radio-A & Showtechnic Hungary, kde sa predstavil so svojím hardtechno setom.
Myslel si o sebe, že nemá žiadne šance uspieť. Ale mýlil sa! Prišiel mu e-mail, že sa nachádza v prvej desiatke, čo znamenalo, že sa bude môcť predstaviť vo finále tejto súťaže, naživo v krátkom sete. Porotcovia súťaže zastupovali viaceré štýly elektronickej hudby. Aj napriek tomuto faktu sa mu podarilo vyhrať, čo mu dodalo do budúcna veľké sebavedomie na ďalšiu prácu a zdokonaľovanie sa. Od novembra 2005 dostával mnoho pozvánok na vystúpenia. Medzi nimi bolo aj hranie na najväčšej maďarskej hardtechno party - NGoHT. V tomto období začal svoju pozornosť viac venovať aj produkcii, ktorej ovocím boli vydané nahrávky na viacerých internetových vydavateľstvách ako Anathema Records, Illegalrecords, Technomania Rec., Technoart Rec. a nakoniec aj londýnske vydavateľstvo iFactor Recordings. V roku 2009 sa dopracoval aj k ďalšiemu míľniku, keď spolu s DJ-om Tilthammerom založili label Overweight Recordings.


DARKNESS 6
Piano club Trenčín
Dátum: 17.9.2010
Predpredaj v sieti Ticketportal: 12€
Na mieste: 15€

DJ´s:
Amok /USA, Nemecko/
Ivee Live! /Srbsko/
Acid Flux /Mexiko/
SveTec vs. Sepromatiq on 4 decks /Maďarsko vs. Slovensko/
aTom vs Hogar on 4 decks /Maďarsko vs. Slovensko/
Tronic /Slovensko/
Warphil /Česká Republika/

Darkness6

Zdieľať na: 
Publikované: 30. augusta 2010 v 17:01 – videné: 1609x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,