Creamfields: Prechádzka hudobným vývojom so Sashom a Johnom Digweedom – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Creamfields: Prechádzka hudobným vývojom so Sashom a Johnom Digweedom

Ilustrační obrázek

Anglický DJ Sasha začal svoju DJskú kariéru v dobe, kedy sa začala rozvíjať prvá vlna acid housu. Od tej doby sa stal vzorom mnohých mladých DJs a postaral sa o rozvoj tanečnej kultúry a DJingu.

Sasha sa v roku 1988 dozvedel o tanečnej vlne, ktorá zachvátila britské ostrovy, prvý krát navštevuje klub Hacienda a ďalšie kluby v Manchestri. Potom Sasha kúpil mnoho kaziet so záznamami DJských setov, v ktorých je cítiť hrubý zvuk acid houseu, ktorý ho úplne uchvátil. Hneď potom sa dá do hľadania podobne zameraných mladých DJs, s ktorými chcel vyraziť na turné.

V tom istom roku Sasha podstupuje svoje prvé oficiálne hranie v Stockporte. A aké bolo? Na to on sám spomína s úsmevom „V tej dobe som vôbec nevedel, ako sa ovládajú gramofóny a ako zapojiť sluchátka do mixu. Musel som byť úplne strašný" Áno, v tej dobe si to Sasha určite myslel, ale buďme radi, že jeho kariéra nabrala ten správny smer.

Sasha sa veľmi skoro zadlžil, pretože nakúpil mnoho vinylov, aby sa mohol venovať tomu, čo ho napĺňalo v tej dobe najviac a to DJingu. Preto, aby mohol pokračovať vo svojej kariére DJa, vystupoval veľmi často na vtedy nelegálnych rave parties. Do tajov DJingu ho zasvätil vtedy známy Jon DaSilva, ktorý mal veľmi blízke vzťahy a rezidentúru v klube Hacienda, kde naučil Sashu tomu základnému, čo potreboval pre to, aby mohol baviť ľudí v žiari stroboskopov. Od tej doby sa naplno rozžiarila hviezda DJa Sashu.

music

Po vlne acid housu, na ktorej sa tiež zviezol, sa jeho zvuk posúva viac do temnej houseovej kultúry a po presťahovaní do Shelley začal viac experimentovať s americkým poňatím housu. Jeho vkus sa naďalej rozvíja a prežíva takzvanú renesanciu tým, že začleňuje do svojich setov čím ďalej. tým viac pop zvukov od producentov ako Moby, Spooky, či Leftfield. Sasha v roku 1997 začína spolupracovať s Johnom Digweedom a ich prvý Northern Exposure bolo popísané ako epic houseové dielo. V tej dobe prichádza úplne omámenie zo zvukov progressivného tranceu, ktorý v tej dobe najlepšie prezentujú ľudia ako Armin van Buuren, Tilt, Sven Väth či Matt Darey.

Vďaka svojmu výberu dosiek a vďaka technike, ktorú používali, bol nápomocný pri vývoji progresívneho tranceu a acid houseu. V raných začiatkoch jeho hraní už patril medzi špičku a preto ho o spoluprácu požiadali mladší kolegovia a producenti ako James Zabiela či Brian Transseau známejší ako BT, ktorých zasvätil do tajov Djingu a pomohol im nájsť tu správnou techniku a štýl, akým sa prezentovať.

V roku 2000 prichádza ďalší prielom v jeho kariére, kedy Sasha objavuje kúzlo ambientu a breakbeatu. Ten stále viac používa ako prostriedok k doplnení zvukov vo svojich setoch. Postupne sa ale odtrháva od vlny trancu a prechádza opäť k svojmu obľúbenému a poctivému housu, tento krát ale vi viac elektro a progressivnej podobe. Spolupracuje s ľuďmi ako James Holden, Swayzak, Tiefschwarz a jeho vývoj sa nezastavil doposiaľ. Sasha totiž ako DJ postupuje stále dopredu a technológie, ktoré používa na svojich vystúpeniach, sú na vysokej úrovni a dokáže z techniky dostať úplne maximum. Bol medzi prvými DJmi, čo začali vo svojich vystúpeniach používať CD prehrávače a potom prešiel a používa dodnes na zákazku vyrobený mixpult Allen & Heath a ako prostriedok pre komponovane živej hudby priamo na akcii tiež program Ableton, ktorý mu beží na jeho Apple iMac. Týmto dokáže priamo na akcii vytvoriť koncert plný najrôznejších zvukov, ktoré znejú ako celok úplne majstrovsky.

John Digweed začal s DJingom v najútlejšom veku a bolo to zapríčinením DJa Sashu, ktorý dostal Johnovo demo na stôl a angažoval ho do klubu Renaissance v Mansfieldu. John Digweed je známy predovšetkým pre svoju lásku k progresívnemu tranceu a houseu, ktorý sa stal populárny v Európe a v Severnej Amerike na začiatku roka 2000. Medzi rokmi 2000 a 2005 podporuje svoje klubové večery Bedrock a dáva príležitosť novým tváram na tanečnej scéne. Hrával každý štvrtok v svetoznámom klube Heaven v Londýne a v piatok na klubovej noci The Beach v Brightone. V tieto večery sa objavuje mnoho hosťujúcich DJov, medzi nimi napríklad Hernan Cattaneo, Chris Fortier či Phil Thomson. Ako náhle sa meno John Digweed zviditeľnilo na svetovej tanečnej scéne, tak ubúdalo času, kedy sa John venoval týmto nociam aj keď občasné večierky v klube Heaven stále absolvoval.

Okrem Európy dosiahol John veľkej popularity v Severnej Amerike, kde rovnako ako Sasha získal rezidentúru v dnes už zaniknutom klube Twilo v New Yorku, čo bola kľúčová lokalita pre sprostredkovanie hudby v Severnej Amerike. Ich rezidentúra začala v roku 1996 a po vlažnejšom prijatí vyrástla táto noc v jednu z najpopulárnejších v New Yorku. Na začiatku roku 2001 utrpel Sasha zranenie ucha a od tej doby až do ukončenia činnosti tohto klubu vystupuje John Digweed sám. V máji roku 2001 ale Twilo ukončuje svoju produkciu a John týmto práve prichádza o exkluzívnu rezidentúru. V tej dobe ale už plánuje tour po USA, ktoré sa uskutočňuje v roku 2002 a spoločne s Johnom ho absolvuje aj Jimmy van M a Sasha. Toto turné malo názov Delta Heavy a odnieslo si skvelé ohlasy. Celé ho videlo viac ako 85.000 ľudí. Spolu s týmito DJmi ale cestovali i svetlá a zvuk a tvorili súčasť celého turné.

Okrem celosvetového turné John Digweed vysiela vo Veľkej Británii na rozhlasovej stanici Kiss 100 program Transitions, v ktorom je jedna hodina venovaná vždy exkluzívnemu hosťovi a druhú má na svedomí sám John Digweed.

Sasha a John Digweed patria medzi najvyťaženejších DJov súčasnosti. Ich vystúpenia patria medzi to najlepší, čo je možné vidieť na tých najväčších a najznámejších festivaloch po celom svete. Na ich vystúpenia sa tešia desiatky tisíc ľudí. Tento rok oznámili spoločné tour po Severnej Amerike, ktoré už začali na Winter Music Conference v Miami. Je to po prvýkrát po šiestich rokoch, čo toto územie navštívia.
Tento rok sa však tejto slávnej dvojky dočkáme a to exkluzívne v špeciálnom 4hodinovom sete na Creamfields Central Europe v Břeclavi, kde nám ukážu, akú víziu hudby teraz aktuálne nosia vo svojich hlavách. Určite sa je na čo tešiť a už teraz je jasné, že ich vystúpenie bude patriť medzi hlavní udalosti tohto leta.

John Digweed - Transitions 20-04-2008

John Digweed - Transitions 24-02-2008

John Digweed - Transitions 17-02-2008

Sasha + Digweed @ Creamfields Argentina 2007



music

Zdieľať na: 
Publikované: 17. júna 2008 v 23:00 – zdroj: mediazona – videné: 1661x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,