CONTACT 25.12 - Alex Calver - hard demon z U.K. – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

CONTACT 25.12 - Alex Calver - hard demon z U.K.

Ilustrační obrázek


Pripravte si slúchadlá, alebo nažhavte domáce reprosústavy, prípadne upozornite rodičov a susedov. Domáci warmup na nadchádzajúcu šlehu o akej sa vám mnohým možno ani nesnívalo práve začína. Silné slová? Držte si dekle!

V utorok 25.12. je v šalianskom Metroclube náplánovaná posledná tohtoročná techno-nádielka. Vaše post-štedrovečerné sentimentálne nálady príde ako hviezda večera napraviť jeden zo súčasných hardtechno lídrov prvej ligy. Ak máte dojem, že sme v nadchádzajúcom Contacte poľavili, čo do lukratívnosti lineupu, tak ste na omyle.

Dámy a páni, skutočne fenomenálny DJ a jeden z najlepších techno producentov na svete, anglická hardtechno špička a No.1 remixer vo svojej triede - sir ALEX CALVER ( http://www.myspace.com/alexcalver

Decembrový Contact vám opäť prináša svetovú kvalitu, tento krát priamo z Anglicka. Neodpustíme si mnohé superlatíva, ktoré sú tentoraz viac ako na mieste a len veľmi ťažko by sme sa im v tejto chvíli vyhli.

Skôr ako sa dočítate viac o tomto pánovi, vypočujte si krátke ukážky neúprosných dát jeho tvorby. Slnečné lúče pretínajúce mohutné veže temnej katedrály jeho mysle akoby dopadali na kus úrodnej pôdy, kde temný pán v mentálnom stave sonických orgií píše takty svojho ďalšieho diela. Alexova tvorba je predovšetkým energické a tvrdé techno mnohých tvárí. Vyše 5 desiatok úspešných releasov je tak dôsledkom toho, že každý dobrý nápad je potrebné zúročiť. Nuž posúďte sami:

download Alex Calver tracks (views)

Nuclear audio
Don´t fall asleep
Exocet
Every sound
Pop dem tingz
Loose change
Back to the ghetto

S maximálnym rešpektom sú jeho tracky zahrnuté v playlistoch mnohých popredných hardtechno djs. Vzájomná spolupráca s mnohými známymi postavami tanečnej scény je dôsledkom mnohých remixov, či spoločnej tvorby na renomovaných európskych labeloch.

Calver vo svojích setoch preferuje maximálne dynamické hardtechno. Takmer matematicky presný mix v totálne nadupanom čistom spodku, plný industriálnych zvukov, s množstvom absolútne vyvážených brejkov a doslova strhujúcim spádom posunul jeho meno na súpisky najvychytanejších techno-parties.

Download set (full)

Excelentná drtička ktorú predviedol u našich Ruských bratov: HARDLINE 77

Na jeho stránke myspace nájdete okrem nových setov a ďalších aktuálnych releasov aj mnoho publikácií, kde zistíte, že jeho meno sa objavuje v popredných líniách techno lineupov ešte pred takým borcami, akými sú Tobias Lueke (O.B.I.) či Axel Karakasis.

Alexova láska k hudbe sa prejavila podobne ako u mnohých djs ešte ako u mladého chlapca. V dobe, keď tvrdé songy od Metallici a Megadeath sprevádzali jeho prvé kroky na vysokú školu, bol prakticky už od svojich 15tich rokoch aj členom jeho vlastnej trash-metalovej kapely, ako gitarista. Po niekoľkých rokoch jeho skromných vystúpení s kapelou sa rozhodol zavesiť gitaru na klinec a venovať všetok svoj talent do nového trendu elektronickej muziky. Najskôr počúval veci ako Prodigy, Chemical Brothers a veľa Drum and Bassu, čo bola neskôr jeho veľká inšpirácia v jeho ďalšej tvorbe.

Poslednou dobou je Alex zaneprázdnený a to nielen vydávaním čiernych placiek na ktorých už vyšlo vyše 50 trackov, z toho 11 na vlastnom labeli Glitch Records, ale aj vystúpeniami po celom svete. Krajiny, ktoré poctili jeho návštevu s tvrdým a energickým technom ako Brazília, USA, Kanada, Argentína, Poľsko, Rakúsko, Fínsko, Venezuela a samozrejme mnoho ďalších ostali ako zničená pôda po ťažkej víchrici. So svojimi setmi sa tiež zúčastnil (v rámci turné) na kľúčových miestach naprieč Anglickom na akciách renomovaných labelov Nuclear Audio a Underground city.

Týmto sa však Alexova dovednosť zďaleka nekončí. Voľné pole pôsobnosti, ktoré sa mu naskytá v rámci širšieho záberu vnímania elektronickej muziky ho naplno vťahuje aj do produkcie a reprodukcie, momentálne najdravšieho novodobého tanečného trendu - Electra. Aj v tejto sfére si Alex onedlho vybudoval úctihodný rešpekt a v súčasnosti, pod jeho druhým aliasom CALVERTRON veselo vystupuje na lukratívnych electro párties po celej Európe. Nedávno sa mu dostala možnosť spolu s Willom Bayleim urobiť remix na slávny electro track Friday Saturday Night Hoxtona Whooresa na jednu z kompilácií svetoznámeho klubu Ministry of Sound. Tento bol publikovaný aj v relácii anglickej housovej ikony Peeta Tonga - Fast tracks

V jeho electro-setoch je cítiť silnú zvukovú rozmanitosť, ale určite aj jeho tvrdú krv. Nie je nič lepšie, ako si ich vypočuť. Sú v skutku geniálne.

download set (full)

Calvertron 2006

Veríme, že práve tento pán Dj bude pre všetkých tou najlepšou bodkou posledného tohtoročného Contactu. Pre väčšinu slovenských clubberov možno nie je až tak známy, no vo svete je v s skutku vychytanou lahôdkou. Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo tohto človeka priniesť na Slovensko skôr, ako ktokoľvek iný. Nie, nedávame vám na výber. Ak sme vás dosiaľ nezbavili pochybností, neostáva vám nič iné, ako sa presvedčiť na vlastne oči a uši.

Šiesti z Vás dostanú priamo na párty špeciálny vianočný Contact darček. Čo to bude sa dozviete už onedlho.

CONTACT - Xmass Hard Edition
Location: METROclub /Šala /Slovakia
Date: 25.12.2007
Start: 20.00h
Entry: 250 skk /200 czk / 8 Eur

ALEX CALVER /Glitch rec (uk)
SUPERFLY DJS /techno.sk (sk)
ULTRA /techno.sk (sk)
TRONIC /techno.sk (sk)
ENHANCER /techno.sk (sk)
RANDY /error404 (sk)

jpg

Zdieľať na: 
Publikované: 10. decembra 2007 v 13:30 – zdroj: www.techno.sk – videné: 2126x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,