COLE: SPOLIEHAM SA NA SVOJ VLASTNÝ ŠPECIFICKÝ HUDOBNÝ VKUS! – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

COLE: SPOLIEHAM SA NA SVOJ VLASTNÝ ŠPECIFICKÝ HUDOBNÝ VKUS!

Ilustrační obrázek

Meno COLE alebo Hyricz už nikomu netreba predstavovať. Áno, je to presne ten dj, ktorý nás každý týždeň zásobuje setom plným noviniek v elektronickom svete. Jeden z najväčších predstaviteľov minimalu na Slovensku. A presne tento dj vám rozpumpuje krv v žilách 31.10. Ale predtým ho trochu vyspovedáme.




Ahoj Cole,
Už sme na leto pomaly zabudli, ale neodpustím si otázku ako ho hodnotíš festivaly? Ktoré si si naozaj užil či už ako dj alebo clubber, a ktoré ťa sklamali?

Ahoj Peťo. Festivaly hodnotím dosť pozitívne na rozdiel od vlaňajšieho roku. Tohtoročná letná sezóna poskytla naozaj zaujímavé tanečné open-air akcie, na ktorých nechýbali slušne nabité line-upy. Najviac som si tento rok užil z pozície DJa práve zvolenský Download, bol to zážitok hrať pred takým výborným publikom. Z pohľadu clubbera (ale aj DJa zároveň) nemal chybu festival Bee Free. Pre mňa osobne to bol skvelý víkend, počas ktorého som spoznal kopu nových ľudí a stretol okrem toho veľa známych. Čo sa týka sklamaní, tak jednoznačne na mňa nezapôsobil Creamfields v Břeclavi, respektíve iba malá časť z ponúknutého programu, zvyšok beriem ako hudobne nudný pre mňa, bohužiaľ.

Keď už sa pýtam na spomienky, prezradíš, ktoré hranie je pre teba doteraz nezabudnuteľné či pozitívne alebo negatívne?

Najviac asi nezabudnem na vlaňajšie novembrové hranie v klube Zanzibar v Poprade, kde bol vidieť a cítiť na tunajšom publiku, že ich veľmi bavil môj set, čo dávali aj patrične najavo. Okrem toho mám pekné spomienky aj na akcie Mini-tech v priestoroch bývalej Casablancy vo Zvolene. Konkrétne v novembri 2006, kde som mal naozaj veľmi dobrý pocit z hrania a z celej atmosféry v klube. Z tých negatívnych nebudem konkrétne menovať 2 podniky (v BB kraji), kde som mal pocit, že sem hudobne absolútne nepatrím. Bolo vidieť, že obidvaja organizátori nemali ani šajnu o tom, v akom štýle sa pohybujem, čo sa odrazilo následne aj na celkovej atmosfére. Stavajú sa aj také veci.


cole

O tvojej aktivite v hudbe nemožno pochybovať, môžeš prezradiť na čom práve pracuješ?

Momentálne sa viac sústreďujem práve na tú kreatívnejšiu stránku hudobného zamerania. Po letných mesiacoch sa mi podarilo dokončiť zopár trackov. Tak som zvedavý, či sa mi podarí to dostať na nejaké dobré vydavateľstvá. Okrem toho pomaly tíško pracujem na novom materiály:) Nesmiem zabudnúť aj na moju reláciu Minimatica, do ktorej neustále zháňam kopy zaujímavých noviniek:)

Koľko hodín týždenne (denne) venuješ hudbe? A čo všetko pri tom využívaš- software a hardware?

Denne venujem muzike okolo 6 hodín. Často to závisí aj od celkovej nálady a iných povinností, ktoré mám. Ak cez víkend nemám hrania, tak sedím za PC aj vtedy, ale v poslednom čase tých hraní pribúda, takže som aj rad, keď si môžem vtedy oddýchnuť od PC. Využívam hlavne software v kombinácií s klávesovým midi-kontrolérom (klasická zostava). Doteraz to bol program Reason 3, ale najnovšie už Ableton Live 7 v kombinácií s množstvom VST-i pluginov. Plánujem si postupne dokúpiť aj ďalšie hardvérové pomôcky samozrejme. To budem pravdepodobne realizovať až v novom roku :)

Ako si sa dostal k hudbe všeobecne a k minimalu? Čo Ťa na ňom tak fascinuje a ktorí dji ovplyvnili tvoje začiatky alebo Ťa ovplyvňujú dodnes?

Už som to možno spomínal dávnejšie, najviac ma v tom ovplyvnila práve relácia Martina Eyerera pod názvom Session Deluxe na rádiu Sunshine Live, ktorú som začal pravidelne počúvať niekedy v apríli 2006. V rámci nej sa predstavilo aj veľa skvelých producentov a DJov, ktorých mená by som asi dlho menoval Okrem toho veľký vplyv mal aj mp3-shop Beatport, ktorého neustála aktualizácia nových minimalových trackov, mňa ubezpečila na toľko, že som sa ponoril do tejto hudobnej odnože. Prečo minimal? Zaujala ma jeho zvuková prepracovanosť na tú dobu, ktorú som márne vtedy hľadal v iných štýloch elektroniky. Kopa zaujímavých zvukov s určitým vývojom. Samozrejme do dnes sa toho trochu pomenilo aj v minimale, preto sa už spolieham na svoj vlastný špecifický hudobný vkus, ktorého pravidlá by som asi ťažko definoval :)

Keby to nebol minimal, tak ktorej vetve elektronickej hudby by si sa venoval?

Bolo by to stále niečo na rozhraní medzi moderným housom a technom, čo je dosť cítiť aj na mojom momentálnom štýlovom zameraní. Občas aj niektoré oldschool zvuky nie sú na zahodenie :) Snažím sa neškatuľkovať to, ak sa to dá.

Ako by si vyjadril pozíciu minimalu na slovenskej elektronickej scéne v porovnaní so zahraničnou?

Pozícia minimalu podľa toho ako vidím po tých 2,5 rokoch, čo sledujem naplno vývoj tohto štýlu, stále sa nachádza na pokraji záujmu. Nikdy sem poriadne neprišiel a už ani nepríde, keďže sám cítim a všímam, že dochádza pomaličky ku jeho útlmu aj v zahraničí, čo sa aj dalo čakať. Napriek tomu nedochádza ku zániku, ale jeho následnej transformácie do iných stráviteľnejších podôb, ktoré si myslím môžu dokázať postupne osloviť viac ľudí. Všetko je to len a len o vývoji. Ja som osobne rád, že môžem byť jeho súčasťou aj z pohľadu propagátora niečoho takého, aj keď pre mnohých ľudí táto zmena nemusí byť postrehnuteľná.


cole dj

Obľúbenosť tvojej Minimatici sa každým týždňom zvyšuje. Čo pre teba znamená táto relácia? Máš veľa ohlasov zo zahraničia? Aké sú?

Minimatica pre mňa znamená určitý spôsob vyjadrenia môjho hudobného vkusu, o ktorom dokážem povedať, že je výsledkom dlhoročného prehľadu v tanečnej muzike a množstve napočúvaných skladieb. Predstavuje neoddeliteľnú súčasť môjho hudobného zmýšľania. Čo sa týka ohlasov na túto reláciu, tak je ich tak akurát, ani veľa ani malo.:-) Väčšinou sú to ohlasy zo zahraničia buď od poslucháčov alebo producentov a DJov, ktorých skladby zvyknem zaraďovať do relácií. Ohlasy dostávam prostredníctvom mojej myspace stránky (www.myspace.com/hyriczcole) alebo fóra rádia Digitally Imported (www.di.fm/minimal), kde sa sústreďuje pravidelne vysielanie tejto relácie. Väčšinou sú pozitívne, aj keď občas sa vyskytne nejaká kritika, ktorá ale nikdy nie je písaná urážlivým spôsobom. Predsa nemôže sa každému vždy všetko páčiť  Ja sa tiež stále sa mám v čom zlepšovať :)

A posledná síce neoriginálna otázka, ale čakám originálnu odpoveď:) : Na čo sa môžeme na párty TECHBEAT od teba tešiť?

Ak nebudem mať vtedy náročný deň v práci a budem sa cítiť maximálne fit, tak môžete od mňa očakávať veľmi veselý set :) Ak nie, budem sa snažiť o to, aby nikto nezbadal, že som mal náročný deň :) Hudba bude tým univerzálnym jazykom, ktorý to všetko povie za mňa :)
Môj naposledy miešaný set, ktorý som pripravoval pomimo Minimaticy :)

Ďakujem za rozhovor, teším sa na spomínaný veľlmi veselý set:)

Nasledujúci odkaz vám môže pomôcť při rozhodovaní co v piatok 31.?

Official Set 4 Contact mixed by DJ Cole (lenght: 77:13 - quality: 192 kbps)

Playlist:
01 Richard Bartz - Diamond Girl : kompakt extra
02 Patrice Baumel - Roar (DJ Wehbba Remix) : get physical
03 Alex Young - Minimalesco (DJ Wady & Patrick M Remix) : bedroom muzik
04 Mathias Kaden - Perclue : gs zurich
05 Martin Eyerer & Oliver Klein - Kathmandu : session deluxe
06 Steve Parker - Melga (Original Mix) : attary
07 Blunt - Is Gonna Be Ur Night (Swat Squad Remix) : pulsewith
08 Haito - Walk For Me : spagat music
09 Rodriguez Jr. - Pina Colada (Original Mix) : mothership
10 Homm & Nova - Achter Achter (Philip Flindt Remix) : freunde tontraeger
11 Tim Jirgenson & Carlos Zarate - The Rattlesnake : thug
12 Martin Buttrich - I Lost My Wallet : cocoon
13 Dub Taylor - Heartstroke : opossum
14 Dousk - Donut Drama : vapour

TECHBEAT exclusive
31.10.2008 - café AURA, Banská Bystrica
DJ COLE - STOVEN - BEKBI
Techbeat
Začiatok: 20:00
Vstup: free


tb

Zdieľať na: 
Publikované: 27. októbra 2008 v 19:21 – zdroj: techbeat – videné: 1831x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,