BEAUTIFUL THINGS 2. 2. 2008 PRESENTS ROBERT BURIAN – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

BEAUTIFUL THINGS 2. 2. 2008 PRESENTS ROBERT BURIAN

Ilustrační obrázek

Noc v znamení 2. februára sa nám nezadržateľne blíži. Všetko sa pozorne pripravuje na prvé tohtoročné vyvrcholenie Beautiful Things. Aj hlavný aktéri večera sa už pripravujú na svoje performances. A my Vám opäť prinášame presents jedného z nich.

Robert Burian, BuRo, alebo Rob B je už známy pre klubovú verejnosť dlhé roky. Svojou rôznorodou produkciou oslovuje veľkú masu ľudí. Jeho tracky odzneli už v najprestížnych radioshow ako A State Of Trance, Trance Around The World, Global DJ Broadcast, Mellomania... Tvrdá práca tohto Pána sa vracia ako pozitívum veľmi rýchlo. Aby som nehovoril v hadánkach, tak spomeniem nový track Activation , ktorý sa dostáva na samotný Coldharbour Recordings, ktorého majiteľom nie je nikto iný ako Markus Schulz.

jpg

Na Beautiful Things sa Robert Burian predstaví prvý krát hlavne ako producent. Podme sa teda spoločne pozrieť ako sa na svoje performance teší samotný aktér.

Ahoj Robo, nedávno sme vstúpili do nového roku 2008. Niektorí ľudia si dávaju predsavzatia. Zvykneš si dávať predsavzatie na Nový rok ? Alebo máš nejaké špeciálne ciele na tento rok ?

Zdravím ťa, no to ako rýchlo som konkrétne ja vstúpil do nového roka som si ani nestihol uvedomiť. Bude to asi preto, že som stále v plnom nasadení, neobsedím nikdy len tak ani 5 minút bez ničnerobenia, v skutočnosti všetok „voľný" čas venujem len produkcii. No, ale k tvojej otázke sa vyjadrím len stručne. Predsavzatia som si zvykol dávať v minulosti, dnes by som to už tak nenazval. Čo sa týka „špeciálnych cieľov" samozrejme že ich mám a nielen to, mám aj sny a motiváciu a to sú najdôležitejšie faktory v mojom „hudobnom" živote.

Ešta takto na začiatok by som ti chcel zablahoželať k tvojmu nedávnemu úspechu, t.j. tvoj track Verano Suave (Chill Mix) sa dostal na ďalšiu kompiláciu Ibiza Chillout: Special Classic Mix Edition 4., blahoželám. Ako ťa dokážu takéto úspechy nakopnúť do ďalšej produkcie ? A keď sme už pritom, počúvaš rád chillout ?

Ďakujem pekne. No hneď na začiatok ti musím povedať, že toto nie sú tie extra mega bomba úspechy, toto je už len „odvar" ale možno to tak už beriem len ja, neviem to presne opísať aký je to pocit. Áno, samozrejme že sa tomu veľmi teším ale moja cieľová skupina je iná muzika. Myslíš, že keby som si rád nepustil chillout, že by som ho robil ? :)

jpg

Ako vieme tak tracky ako Verano Suave a Impressions sa dostali aj na kompiláciu Mellomania. A dokonca track The Chosen na populárnu Dream Dance. Ako hodnotíš z odstupom času tieto tvoje úspechy ?

Je to príjemné spestrenie mojej zbierky. V tomto prípade ma teší hlavne to, že viem, že to čo robím je dobré a ľuďom sa to páči, ž čoho vyplýva aj moja priorita, robím to hlavne pre Vás - ľudí.

Kedže mám doma niekoľko kompilácií. Je ťažké presadiť svoj track na takéto kompilácie alebo na to samotný autor nemá veľký vplyv ?

Poviem ti úplne presne ako to funguje. Spravíš skladbu, vydavateľstvo ju vydá. Tam práca samotného autora skončila, preto si vydavateľstvo berie vo väčšine prípadov polovicu zo zisku. Na to, či je ťažké presadiť svoj trek na kompilácie neexistuje jednoznačná odpoveď, no jedna vec je istá, od autora to vôbec nezáleží. Ak je skladba skutočne dobrá a podporí ju veľa svetových DJs tak potom je veľká šanca, že sa objaví na viacerých kompiláciách. Tieto veci sú len medzi vydavateľom a spoločnosťou, ktorá sa postará o kompiláciu. Autor väčšinou dostane len oznam a niekedy ani to.

jpg

Na tvojej stránke može každý videť, že produkuješ trance,house a progressive. Odkiaľ čerpáš naméty alebo napády pre tvoju produkciu ?

Veľmi frekventovaná otázka, ale vždy rád na ňu odpoviem. Námety na moju tvorbu čerpám zo života, z toho ako sa cítim, z toho čo prežívam, akú hudbu momentálne počúvam a podobne, aby som to upresnil, tak hudbu počúvam úplne všade a stále. Či už v práci, v škole, doma, vonku, v posteli, jednoducho povedané vždy a všade, preto núdza o inšpiráciu alebo nápady na produkciu nikdy nechýbajú, ale sú určité dni keď sa ale naozaj nedá nič spraviť aj keby som sedel v štúdiu desať hodín, to je normálne. Nie som predsa ROBO T som ROBO B!

Tak to je samozrejmé. Minulý rok vznikla spolupráca Robert Burian, Milan Lieskovsky a známa speváčka Misha. Kde vznikla takáto zaujimáva myšlienka ?

S touto myšlienkou prišiel Milan. Myslím si ale, že sa spolupráca vydarila a som rád, že aj POP má záujem o elektronickú hudbu. A s maximálnou úprimnosťou ti viem povedať, že je mi výsostne jedno či mňa niekto označí za komerčného kvôli takémuto druhu spolupráce. Stretol som sa totiž už so všeličím, no ale potom neviem ako sa „neprajníci" vyjadria keď sa dozvedia onedlho delikátne správy. Tento rok chystám totiž veľké veci. Najväčšie doteraz !

jpg

Tak na to som osobne veľmi zvedavý. Nedá mi to, nespýtať sa. Asi pred mesiacom som videl rozhovor s tebou, kde si vyslovil pekné slová, citujem: „Ja totiž stále dúfam, že MY Slováci ešte svetu ukážeme, kto sme. Áno, sú to silné slová, ale toto tvrdenie je odsledované rokmi." Myslíš si, že má šancu niekto zo Slovenska presadiť sa celosvetovo ?

Tak, toto je viac ako stopercentné. Som si už dnes úplne istý, že v rámci trance/progressive tu máme čoskoro obrovské mená. Slováci sú totiž veľmi precízny a pracovitý, tým som myslel slovenských producentov, ktorých poznám momentálne ... hmm asi dvoch? :) Určite je ich viac, verím tomu. V súčasnosti nemám už ani najmenšie pochybnosti, že niektoré mladé hudobné slovenské „žihadlá" prepichnú tú zašitú progresívnu dieru do veľkého sveta.

Vo verejnosti kolujú rôzne nazóry o radioshows. Vieme, že aj ty máš vlastnú radioshow Global Bunker. Je potrebné podľa teba, aby sa súčasný DJi prezentovali aj týmto spôsobom pred svetom ?

Keď nemajú inú možnosť, tak určite je to treba. Ja osobne nie som ten typ, ktorý sa „pchá" za každú cenu a za každých okolností úplne všade ako voš. Nedokázal by som poprieť sám seba a som dosť hrdý na to aby som také veci nemusel robiť. V každom prípade odporúčam každému či už amatérovi alebo „pokročilému" aby sa prezentoval aj týmto spôsobom. Reklama je dobrá vec ale ako som napísal. Keď je niekto skutočne unikátny, tak sa nemusí nikde „pchať".

Pripravuje sa prvá tohtoročná Beautiful Things a fanúšikovia budú môcť vidieť aj tvoje live perfomance. Počul som, že pripravuješ niečo veľmi špeciálne. Mohol by si nám prezradiť viac ?

Chcem prezradiť len jednu vec, pripravujem sa už dnes. Chcem spraviť všetko preto, aby som si to maximálne užil. Chcem aby to bolo stopercentné. Chcem aby to bolo maximálne profesionálne. Chcem Vás vidieť kričať a tancovať ! Chcem toho veľa ?

Touto cestou by som ti chcel poďakovať za tvoj čas a zaželať ti Všetko dobré v pracovnom ale i súkromnom živote.

Ďakujem aj Ja!

Ladies and Gentleman this is Robert Burian

02.02.2008 Beautiful Things presents Talla 2XLC, DE
Tomas Haverlik, Robert Burian, Pico
Dopler, Bratislava, Slovakia
Ticket: 350.- Sk Dancefloor, 550.- Sk VIP

25.01.2008 Beautiful Things Warmup
Martin Gredner (Fabric, CZ), Pico, Fester
Radost, Bratislava, Slovakia
Ticket: 100.- Sk

Wate, Cosmopolit events, s.r.o.
www.cosmopolit.sk

jpg

Zdieľať na: 
Publikované: 25. januára 2008 v 16:21 – zdroj: beautiful things – videné: 2019x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,