05.04.2008 BT: Česko - Slovensko! – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

05.04.2008 BT: Česko - Slovensko!

Ilustrační obrázek

Apríl je známy ako mesiac bláznov. Konkrétne 5. apríl bude skutočne bláznivý, pretože ako už iste viete, v tento termín na párty Beautiful Things do klubu Dopler zavíta producentske a DJske duo z Nemecka - Blank & Jones. Okrem headlinerov akcie však budú atmosféru v klube priebežne celý večer variť aj slovenskí DJi Cole, Fester, Pico a taktiež Jet Fever z Českej republiky. Práve preto je na čase predstaviť vám i zvyšných DJov, ktorí si v tento večer zahrajú po boku Piet Blanka & Jaspa Jonesa.


DJ Cole
- párty Beautiful Things odštartuje talentovaný DJ Cole zo Slovenska, vlastným menom Nikolaj Hirič, ktorý clubberov rozohreje svojim úvodným Experimental Essence setom. Nikolaj pochádza z Ukrajiny (Kyjev). V roku 1994 sa presťahoval na Slovensko a odvtedy sa aktívne zaujíma o hudbu. DJingu sa venuje od svojich 17 rokov. Prešiel postupne každým štýlom tanečnej hudby - od trancu a techna až po aktuálny sound, ktorý propaguje vo svojich setoch. V súčasnosti sa pohybuje v štýlovom rozhraní medzi minimalom, tech-housom, minimal-technom s prímesami electra a občas aj progressive housu. Všeobecne sa vyhýba presnému štýlovému zaradeniu, vo svojich setoch rád kombinuje skladby, ktoré do seba výborne zapadajú a tvoria usporiadaný celok. Cole-ove sety sa vyznačujú hlavne vysokou aktuálnosťou, zaujímavou a vhodnou selekciou skladieb v technicky presnom prevedení.

music

Vyplýva to z jeho veľkého záujmu a všeobecného prehľadu z diania v tanečnej muzike. Samozrejmosťou je aj jeho zodpovedný prístup k samotnému hraniu. Od januára 2007 rozbieha svoj projekt pod názvom Minimatica, za pomoci ktorého sa snaží o informovanie klubovej verejnosti prostredníctvom pravidelných mixovaných setov, ktoré pozostávajú vždy z najaktuálnejšej produkcie, o skrytom čare tanečných štýlov, ktoré na Slovensku nemajú ešte vybudované zázemie, ale po zvukovej stránke sa vyznačujú svojím originálnym a často aj nadčasovým prevedením, čím veľakrát dokážu upútať pozornosť mnohých poslucháčov elektronickej hudby.

music

Od mája 2007 začína prinášať každú nedeľu nádielku toho najčerstvejšieho hudobného materiálu na slovenskom internetovom rádiu Protonic vo svojej 2-hodinovej relácií, ktorú mnohí mohli zaregistrovať pod názvom Minimatica. V nej prezentuje silu aktuálneho electro, house & minimal soundu. Od februára 2008 sa začína pravidelne objavovať aj v éteri minimalového kanálu známeho amerického tanečného rádia Digitally Imported . Okrem hrania sa venuje aj vlastnej produkcii v štýloch minimal a tech-house, v rámci ktorej má už pripravených niekoľko releasov, ktoré by mali vyjsť už tento rok. Je členom stredoslovenského multižánrového bookingu Spiral .

Viac info na www.myspace.com/hyriczcole

 

DJ Fester

- vlastným menom Peter Pavček je postava známa hlavne zo zákulisia mnohých úspešných parties na Slovensku (Booomerang, BeeFree, MTV Disco TV, Metaxa Sunshine, Globe Clubbing). Jeho prvé kontakty s elektronickou hudbou sa spájajú s menami ako Prodigy, Westbam, U96 a samozrejme Paul Van Dyk. Ozajstný dotyk s parties a touto sférou zažil v teraz už legendárnom U-Clube v Bratislave. Prvý krát sem zavítal v roku 1997 a v tom čase si ho hneď podmanil štýl techno. Koncom roka 1998 si kupuje svoj prvý mixpult a gramofóny Tesla (mimochodom stále su funkčné) a začínajú sa jeho prvé pokusy podmaniť si vynilové dosky. Poznačený U-Clubom siaha po produkcii od mien ako sú Regis, Ruskin, Carola a samozrejme po domácom labeli Numb.

music

No život je zmena a za tých pár rokov prešiel aj Fester érou viacerých hudobných štýlov. Od techna, minimalu, deep-housu cez tech-house, tribal až po progresive, aby sa nakoniec usadil pri terajšom progressive-trancovom sounde s miernym nádychom elektra. Od roku 2000 pravidelne hral na akciách BeeFree. V roku 2005 zaznamenáva viacero zmien. Najzásadnejšou zmenou je prechod na nové technológie a tým spojené skladby v MP3 formáte, ktoré legálne nakupuje prostredníctvom internetu. Získava rezidentúru v bratislavskom klube Duna, kde dostáva priestor pre organizovanie druhého flooru na akciách Adrenalin a Contact, kde sa mu úspešne darí získavať si stále viac priaznivcov jeho hudobného štýlu. V spomínanom klube účinkoval aj na prvých akciách Beautiful Things spolu s Tomášom Haverlíkom, Martinom Grednerom a Michaelom C.

music

Nasleduje plodný rok 2006. Svojim setom zažiaril na akcii v bratislavskej Inchebe vedľa headlinera akcie Johna Acquavivu. Prehĺbenie spolupráce s Picom má za následok, že sa objavuje znovu na akciách Beautiful Things a stáva sa jej nepravidelným rezidentom, tentokrát už v klube Dopler a to po boku mien akými sú Jon O'Bir a Gareth Emery. Rozbieha svoju rezidentú noc Digital Euphory v bratislavskom bare Radosť. Rok 2007 tiež prináša svoje ovocie v podobe rušného apríla, kde sa ocitol vedľa „pánov Djov" hneď dvakrát. 27. apríla na akcii Beautiful Things v Dopleri s Ferry Corstenom a 30. apríla v bratislavskom PKO s Johnom Digweedom.

Viac info na www.idj.cz/fester

 

Jet Fever

- patrí do nastupujúcej generácie českých DJov. Svoje miesto na tuzemskej tanečnej scéne si posiluje každým svojim vystúpením, ktoré žne čím ďalej, tým viac pozitívnych ohlasov. Jet Fever sa prezentuje energickými setmi, ktoré sa nedajú zaradiť do jedného konkrétneho štýlu. Pohybujú sa na hranici štýlov - trance, progressive a dub. V obľube má najrôznejšie vokálové pasáže a energické basové linky. Neobmedzuje sa len hraním cudzej produkcie, ale vytvára pre svoju potrebu najrôznejšie edity (Slusnik Luna & Peter Lowland - Baas) a taktiež pracuje na svojej vlastnej originálnej tvorbe. Pri svojich vystúpeniach sa snaží poslucháčov naladiť na určitú vlnu, vďaka ktorej ich chce dostať do toho najpríjemnejšieho rozpoloženia. Jeho sety sú premyslené a plné emócií

music

Jeho talent zaujal nejedného promotéra. Dôkazom je jeho vystúpenie na najobľúbenejšej halovej akcii Apokalypsa - Gold Edition, kde sa predstavil na trance-progressive stagy s duom z labelu Euphonic v zložení Ronski Speed (DE) a Marc Marberg (DE). Ďalej napríklad v populárnom klube Fabric na prestížnej noci Crystal s LayDee Jane a českou progresívnou špičkou Martinom Grednerom, alebo na koncepte WEEKEND * World Stars (WWS) opät s Ronskim Speed (DE). Na ďalšom pokračovaní WWS vystúpil s Marc van Linden-om (DE) a to v Duplexe (Most) a vo Fabricu. Predstavil sa taktiež na rezidentnej noci Michaela C s názvom Entrance v pražskom klube Roxy.

music

Jeho obľúbenosť naďalej rastie a prichádza jeho prvé vystúpenie na Slovensku a to v klube Dopler na najlepšej klubovej akcii Beautiful Things, na ktorej vystúpil spoločne s tranceovo legendou Mike Koglinom (UK). Pokračuje v dobrých výkonoch a to mu zaisťuje vystúpenie na prestížnej akcii 3G spoločne s Menno de Jongom (NL) alebo na E-Motion s Adamom White (UK). Na svojej rezidentúre WWS privítal v novembri 2007 duo Kyau & Albert (DE). Na začiatku roku 2008 sa stáva spoluzakladateľom labelu FS Music Records , ktorá sa orientuje na booking zahraničných DJs a organizovanie konceptu akcií Weekend * World Stars
Od marca ho môžete počuť vo svojej novej pravidelnej relácii REFLECTIONS v rádiu Kiss Publikum a taktiež svoje umenie dokazuje každý týždeň vo svojej relácii VIBRATIONS RadioShow na slovenskom internetovom rádiu Protonic . Jeho sety ste mohli počuť rovnako na celosvetovom internetovom rádiu ETN.fm a na škótskom rádiu Oban.

Viac info na web: www.idj.cz/jetfever a www.fsmusic.cz

Špeciálny promo set, ktorý Jet Fever pripravil k prichádzajúcej párty Beautiful Things si môžte stiahnuť tu

 

DJ PICO

je zakladateľom samotnej úspešnej klubovej párty Beautiful Things a nepochybne jedným z najdlhšie hrajúcich DJov na Slovensku. Za svoju vyše 12 - ročnú kariéru výrazne napomohol slovenskej elektronickej scéne dostať ju do uší bežných ľudí. Je notoricky známym menom v adresároch českých a slovenských promotérov, ktorý si zahral po boku takých DJov ako sú Ferry Corsten, John Digweed, Sasha, Paul Van Dyk, Judge Jules, Johan Gielen, Matthew Dekay, Above & Beyond, Seb Fontaine, Mike Koglin, RANK 1, John Acquaviva, Niklas Harding, Kyau & Albert, Gareth Emery, Matt Darey, Jon O'Bir, Talla 2XLC a pod. Pico ostáva už roky verný trancu a jeho najbližším odnožiam, no posledné roky pretkáva svoje sety aj energickým elektrom.
Je veľkým pôžitkárom a preto uznáva moderné technológie v Dj-ingu. V súčasnej dobe hrá digitálnym spôsobom za pomoci softwaru Traktor DJ studio 3 a midi rozhrania. Na párty predvádza všetko čo mu systém dovoľuje, hranie z 3, či 4 kanálov, priamo na mieste edituje, slučkuje, či preháňa veci cez filter Pioneer EFX 1000 čím vytvára originálny sound v kombinácii s ekletickým výberom trackov. Jeho hranie charakterizuje citlivú prácu s korekciami, presnosť mixu a nápadité kombinácie.

music

Pico sa v minulosti podieľal na vedení niekoľkých bratislavských klubov v čase ich najväčšej slávy. Neustálou prácou a rozvíjaním svojich myšlienok realizuje významný projekt Beautiful Things, ktorý patrí medzi súčasnú klubovú špičku a každé 2 mesiace priťahuje tisíce zábavychtivých ľudí. Popri hraní sa profesionálne venuje designu a pôsobí ako spolumajiteľ a Creative Director v reklamnej agentúre Cosmopolit events, s.r.o. Bohaté skúsenosti z rôznych aktivít veľmi šikovne spája (marketing, design a hudba).

music

Viac podrobností o jeho clubbingových začiatkoch, súčasnosti, ale i súkromnom živote sa budete môcť už čoskoro dočítať zo samotného interview s DJom PICO, v ktorom clubberom prezradí určite mnoho zaujímavých pikošiek.

Viac info na www.idj.cz/pico

Pomaly sa tak môžte začať fyzicky, ale aj psychicky pripravovať na mesiac bláznov, pretože 5. apríl vás minimálne po hudobnej stránke rozhodne kvalitne poblázni. Vidíme sa!

05.04.2008 Beautiful Things presents Blank & Jones, DE
Cole, Pico, Jet Fever, Fester
Dopler, Bratislava, Slovakia
Ticket: 400.- Sk Dancefloor, 600.- Sk VIP

29.03.2008 Beautiful Things Warmup
Pico & Friends
Radost, Bratislava, Slovakia
Ticket: 100.- Sk

Ivo Ninja, Cosmopolit events, s.r.o.
www.cosmopolit.sk

music

Zdieľať na: 
Publikované: 15. marca 2008 v 15:45 – zdroj: www.cosmopolit.sk – videné: 1979x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,