Tecktonik - Tanec alebo hudobný štýl? Čo to vlastne je.. – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Tecktonik - Tanec alebo hudobný štýl? Čo to vlastne je..

Ilustrační obrázek

V tomto článku sa môžte dozvedieť niečo o Tecktonik ?! Čo to vlastne je? Nový druh tanca alebo alebo hudobného štýlu? Kde to vlastne celé vzniklo? Prečo zrazu toľko rozruchu okolo jedného slovíčka" tecktonik "? V nasledujúcich riadkoch sa určite dozviete odpovede na tieto otázky ako aj informácie o prvom slovenskom tecktonik videu, resp. traileru k mixovanej CD kompilácii venovanej tomuto modernému tanečnému štýlu.


Predstavujeme Tecktonik

Tecktonik (v skratke „TCK" alebo tiež „závrat" či „Mliečna dráha") je druh tanca, ktorý je založený na kombinácii hip-hopu, techna s prvkami electro hudby. Tento štýl tanca vám môže pripomínať i „epileptický záchvat" :-), v skutočnosti sa však jedná o kombinovaný pohyb horných a dolných končatín , ktorý na seba nenásilne nadväzuje a vytvára tým veľmi efektné tanečné pohyby. Tanečník si však môže vymýšľať aj vlastné tanečné prvky. Termín Tecktonik je taktiež registrovaná ochranná známka a módny štýl vychádzajúci prevažne z punkovej módy s futuristickými prvkami a gotickými účesmi a niekedy nosenie make-up vzorov ako hviezda na jedno oko. Ďalším charakteristickým znakom sú aj neónové farby na tričkách vyskytujúce sa na London Nu Rave módnej scéne.

tecktonik poster 1


Kde vznikol Tecktonik?
Tecktonik má korene vo Francúzku, konkrétne v Paríži v roku 2000. Vtedy sa partia mladých ľudí inšpirovala belgickým technom a začala tancovať svoje zostavy v parížskych kluboch a to najmä v klube Metropolis, ktorý sa dodnes považuje za klubovú kolísku tecktoniku. Najväčší boom tohto štýlu nastal v roku 2007 na pařížskej Techno Parade, kde bol tecktonik oficiálne prezentovaný. Po tom sa tento druh tanca začal šíriť do ďalších krajín Európy ako Belgicko, Holandsko či Nemecko a stále populárnejší je aj u našich susedov v Českej republike. V roku 2008 oficiálne prichádza aj na Slovensko, kde si partia chalanov založila svoj prvý „Tecktonik On Line Club" v Lučenci. Šíri sa stále vzrastajúcim tempom a to najmä vďaka podpore klubov, ktoré organizujú „tecktonik" party či jednoducho aj prostredníctvom internetových portálov, hlavne cez youtube.

tecktonik dancers


Hudobníci podporujúci Tecktonik
Medzi hudobníkov podporujúcich tento tanečný štýl patria: Dj Dess (jumpstyle - hardstyle), Dim Chris (oficiálny tecktonik track), Deepack, Max B. Grant, Miss Hiroko a v poslednej dobe aj David Guetta. V Čechách náchadza podporu u Dja nFIX a u nás na Slovensku tecktonik často krát podporuje napr. Paulo Mewini.

tecktonik support djs

Názory niektorých SVK DJs a producentov na Tecktonik
Eddie Sender:
„Podľa mňa táto novinka predstavuje zmes rôznych tanečných štýlov, tak ako aj hudba, čo sa radí k tecktronicu. V dnešnej dobe už toho veľa nového vymyslieť nejde, takže prečo osvedčené techniky neskombinovať a nevybrať to najlepšie? Sám som zvedavý ako sa tento štýl rozvinie. Môj osobný názor je pozitívny."
Nifra: „Tecktonik má u mňa plnú podporu a dúfam, že sa rozšíri viac a viac. Aj keď sa tam vyskytujú prvky aj z 80. či 90. rokov ako celok na mňa pôsobí cool moderným dojmom."

Tecktonik OnLine Club Lučenec
Jeden zo slovenských t.c.k teamov, ktorých zakladateľom je Faktik - killer, tiež známy aj ako DJ Wirro. Klub bol založený začiatkom septembra 2008 v Lučenci. V súčasnosti sa skladá z 12 členov avšak je predpoklad, že sa bude naďalej rozširovať. Svoje spoločné tréningy usporadúvajú v rámci svojho voľného času v priestoroch telocvične v LC ale taktiež trénujú „všade kde sa dá" podľa vzoru francúzskych tanečníkov. Tento mladý team má za sebou i svoje prvé Tecktonik Night Parties v okolí LC, BR a RS. Medzi ďalších aktívnych členov patria: Kaci_Junior, Gyuszko, Dj Luka, Pipo - a to sú presne tanečníci, ktorí účinkujú aj v prvom slovenskom tecktonik videu!

tecktonik video poster


Tecktonik mixovaná CD kompilácia: Paulo Mewini - I Love Tecktonik vol.1
Myšlienka namiešať tecktonik CD kompiláciu vznikla už v roku 2008, keď sa na jednej party stretli členovia TCK Online clubu Lučenec s Djom Paulom Mewinim. Po stretnutí boli tanečníci pozvaní na party s názvom X-Pozitiv (na akcii hrali aj Bassline Djs: Stame & Grafik a Marcus Cooper), kde sa prezentovali svojim tanečným umením zvaným tecktonik. Potvrdilo sa, že podporiť tecktonik tanečníkov mixovanou CD kompiláciou je správny ťah. Dámi a páni nech sa páči, vychutnajte si mixovaný set venovaný tanečnému štýlu tecktonik z dielne slovenského DJa Paula Mewiniho. V tejto mixovanej CD kompilácii prevládajú hudobné štýly: electro-house a electro-clash.

Paulo Mewini - I Love Tecktonik vol.1 (download)

tecktonik cd


More info about Paulo Mewini: Myspace, iDJ.cz, iloveMusic

Prvé slovenské tecktonik video ako trailer k namixovanému CD
Aby ste si skutočne vychutnali „tecktonik" z plného dúška, chalani z Tecktonik Online Clubu LC spolu s Paulom Mewinim natočili vôbec prvý slovenský tecktonik videoklip. Ide o trailer k spomínanej CD kompilácii venovanej tecktoniku a nachádza sa v ňom pár skladieb z daného CD. Natáčal a zostrihal ho mladý talentovaný filmár Peter Kocúr. Videoklip bol natočený v zaujímavých rozostavaných priestoroch...


Video vo vyššej kvalite si môžete stiahnuť TU!

Zdieľať na: 
Publikované: 22. augusta 2009 v 10:29 – zdroj: www.ilovemusic.sk – videné: 5863x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,