Techno Terror: „hudbou sa snažím vyjadriť svoje pocity" – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Techno Terror: „hudbou sa snažím vyjadriť svoje pocity"

Ilustrační obrázek

„Hudba je pre mňa všetko. Dúfam, že so mnou budete zdieľať moje pocity. Nemôžem sa Vás dočkať, počul som už dosť dobrých zvestí o slovenských partypeople" povedal Greg Notill v exkluzívnom rozhovore k party Techno Terror...

1) Ahoj Greg, máš čas na interko?
Ahoj, ani moc nie, tak desať minút. Stačí to? Mám dosť veľa práce... štúdium, práca, trénovanie atd. Je stále čo robiť...

2) No uvidíme... J Je Greg Notill tvoje vlastné meno?
Nie, v skutočnosti sa volám Gregory Georgel. Znie to naozaj francúzsky, čo? Hehe J

3) To teda hej J Čo v tom prípade znamená NOTILL?
Nooo... NOT ILL (ako „nie chorý"). Blbé, ale vtipné. Na tento nick som prišiel asi pred 10 rokmi, keď som začínal hrať. Myslím, že som vtedy musel byť trochu opitú, keď som vymyslel taký uletený nick. Ale teraz ho mám do cela rád, veľa ľudí si s tým nickom rôzne hrá, prekrucuje... ako napríklad „Nautilus" alebo „Nolotil."

4) Kedy si ťa podmanila elektronická hudba? V koľkých rokoch si začal s produkciou a kedy si po prvý krát vystupoval?
Tak elektronická hudba sa ma drží už od útleho detstva. S „tvorbou" hudby som začal niekedy v 13 rokoch na starom počítači. Bola to pre mňa dobrá lekcia, vďaka ktorej som sa dostával čím ďalej tým vyššie. Môj prvý „výtlačok" vyšiel asi v roku 2003, teda pokiaľ sa nepletiem. A prvé vystúpenie som mal pred 10 rokmi vo fakt malom klube, ale zato s úchvatnou atmosférou. Po týchto skúsenostiach to išlo všetko oveľa lepšie.

music

5) Hej, hej, väčšinou to tak býva... Ale prečo si sa rozhodol pre produkciu a hranie práve hardtechna?
Veľa som ako mladý navštevoval techno akcie, mal som rád hlavne ich koniec, keď sa hralo rýchlejšie a tvrdo. Je to trochu rozporuplné, viem, mal som rád klasické techno, ale moje telo chcelo niečo viac. Hardtechno bolo to, čo som hľadal!

6) Takže hardtechno je tebou milovaná hudba? Čo mi povieš o tvojej produkcii? Kde hľadáš inšpiráciu, keď začínaš robiť na novom tracku?
Hardtechno je jediný spôsob, ako môžem vyjadriť a zdieľať svoje pocity. Vážne to milujem! Vždy pred tým, než sa do niečoho pustím, snažím sa predstaviť si svoje pocity, ktoré práve mám. A potom sa to skrátka pokúšam „preložiť do hudobného jazyka." Moje tracky sú tvrdé, rýchle, industriálne a melodické s trochou breakov, ktoré mám rád. Inšpirácia pochádza z toho, čo práve pociťujem alebo prežívam.

7) Môžeš teda povedať, že sa tvoja produkcia stále mení?
Určite! Keď mám zlé dni, tak moja tvorba znie temno a tvrdšie.

8) Pokiaľ sa nemýlim, tvoje tracky sú vydávané na labelech ako Artillery, Carnage, WV apod. Na ktorom vyšiel tvoj prvý track?
Myslím, že to bolo na Dark Force alebo na Crowbar. Presne si to nepamätám, ktorý bol prvý...

9) Čože? Ty hovoríš, že si si neni istý, ktorý track bol tvoj prvý?
Skutočne zaujímavé... Myslím, že prvú dosku, ktorú producent vydá, má doma vo vitríne alebo na stene nad posteľou... J LOL, môj skutočne prvý vydaný track nestojí ani moc za zmienku. Vyšiel na DFR02... Ale jednu jeho kópiu mám samozrejme stále v bagu. Hehe

10) Aký je tvoj názor na tvorbu ostatných djs? Myslíš, že je pár veľa dobrých vecí, sem tam nejaký povedený bootleg, ale inak veľa podobných vecí?
No popravde, jediný problém sú „pravidlá" hardtechna, práve ono vyjadrenie pocitov, ktoré skutočne každý prežíva. Preto sa pokúšam robiť tracky ako sú na WV21 alebo Carnage19. Tvorba znie skutočne dosť často podobne. Myslím, že postupom času zas budeme schopný robiť rôznorodejšie veci. Hardtechno je tu cca 6 rokov a producenti ako je Boris S. pre ne robia strašne moc, nové vychádzajúce talenty, ako Dariush Gee nebo FL-X sú pre mňa nová generácia. Bootlegy sú v podstate v pohode, teda pokiaľ majú vážne ten pravý techno zvuk, ale ja uprednostňujem originálnu tvorbu.

music

11) Nooo vyčerpávajúca odpoveď... Pracuješ teraz na niečom?
Áno, práve v súčasnej dobe sa snažím pomáhať začínajúcim labelom, hlavne španielskym (Killfactory, Schizophrenic rec, Madhouse) a francúzskym (Vendeta alebo Guild).

12) Fajn, a čo parties? Si známy dj, hral si vo veľa štátoch... Kde je, podľa tvojho názoru, hardtechno scéna najsilnejšia?
Myslím si, že jednoznačne Španielsko. Trivial Musik (bookingovka a shop) tam na tom veľa pracujú a budujú dosť zaujímavých projektov. Španieli milujú tieto tvrdé rytmy. Respekt Spy a Joc z Trivial Musik!

13) Dobre, ale nie je náhodou Španielsko krajinou pomalších rytmov? Hlavne teda Ibiza?
Ibiza je ostrov sám o sebe, máš pravdu, tam sa ľudia vyžívajú v pomalších rytmoch, ale inak je v Španielsku preferované tvrdé hardtechno. Ako často hovorí Andreas Kremer: „VIVA CATALUNUA ( sláva kataláncom )!"

14) A ktorú akciu, kde si vystupoval, si si užil „podľa svojich predstáv?" Kto na nej s tebou hral? A naopak, na akú by si najradšej zabudol?
Moja NAJ párty bola určite 3. narodeniny Trivial Musik! A to preto, že DJs hrali na pobreží, kde sa bavilo odhadom najmenej 10 000 ľudí. A za stagem sa rozliehali barcelonské budovy a ulice... Celú noc tam bolo plno populárnych DJs. Bolo to fakt ako v sne!!! Za najhoršiu akciu by som označil asi - Švajčiarsko, minulý rok v lete - dosť „zvláštny" klub a asi 20 agresívnych ľudí.

15) Teraz budeš vystupovať pred (nie len) slovenskými partypeople na populárnej technoparty nazývanej Techno Terror. Tento krát to bude 29.3.2008 a pôjde už o 4 časť tejto skvelej noci. Čo si pripravuješ? Nejaké extra vystúpenie?
Vždy sa snažím prísť s niečím novým a originálnym. Mám pár unikátnych a nevydaných dosiek, ktoré mám práve pre takéto príležitosti. Ale zvyšok je tajomstvo, nech sa máte na čo tešiť, čím Vás môžem ešte niečím prekvapiť.

16) Super, tak tých avizovaných desať minút sa nám trošku pretiahlo. Čo by si rád nakoniec odkázal partypeople a čitateľom tohto interka?
Hudba je pre mňa všetko. Dúfam, že so mnou budete zdieľať moje pocity. Nemôžem sa Vás dočkať, počul som už dosť dobrých zvestí o slovenských partypeople. Teším sa na Vás!

Pre Techno Terror 4 pripravil- GREG NOTILL a Tschikko

29.3.2008 Techno Terror 4: Brain Damage
Piano cub Trenčín

Greg Notill / Artillery, Working Vinyl, Carnage / FRA
Waldhaus / Crowbar.Artillery / GER
Dariush Gee/Carnage Records, Fat Tm, Technosforza/ PL

Predpredaj v sieti ticketportal a už aj v trenčianskom klube KRANKENHAUS.

music

Zdieľať na: 
Publikované: 15. marca 2008 v 15:12 – zdroj: techno terror – videné: 2006x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,