Rozhovor: Dj Breeth @ RED! - 18.1. 2008 - Zvolen - WORLD Klub – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhovor: Dj Breeth @ RED! - 18.1. 2008 - Zvolen - WORLD Klub

Ilustrační obrázek


Viete si to predstaviť? Po červenom koberci cez červený záves, ktorý nám požičali z Hustleru prichádza človek, ktorého svet okrem dvoch červených písmen istého Rádia žiari pestrými farbami. Vychádza na červené pódium a v kresle samozrejme tiež červenom začína rozprávať. O farbách, živloch a samozrejme o hudbe. DJ Breeth bez červenania v rozhovore.


1/ Ahoj Michal, aké farby mal pre teba rok 2007 a aké by mal mať ten aktuálny 2008?

Ahoj. Uplynulý rok bol pre mňa opäť zaujimavý a rozmanitý v rozličných smeroch. Okem možnosti prezentovať to čo mám hudobne rád v rôznych celosvetovo počúvaných rádiách aj šanca hrať na mnohých úžasných párties, nuž a určite aj získavanie nových poznatkov, skúseností a kontaktov. Moje ďakujem patrí aj všetkým priaznivcom 4 Elements za ich podporu a záujem. Rok, ktorý nám práve začal bude opäť charakteristický nejakým posunom vpred, o ktorý sa budem rozhodne usilovať. Často krát, sa ma mnohí pýtajú či nemám pripravené nejaké produkčné plody. Pevne verím, že práve tento rok bude pre ich dozretie tým pravým.

2/ Hrávaš v Maďarsku, Čechách..., je tento „vyšegrádsky priestor" pre teba konečnou stanicou, alebo je len zastávkou na tvojej ceste?

Je ťažké byť v týchto chvíľach prorokom. Každopádne snahou každého dja, čiže aj mňa je predstaviť hudbu, ktorú máš rád čo najširšiemu spektru ľudí. K tomu však musím podotknúť, že Maďarsko sa stalo za uplynulý rok mojou srdcovkou. V tejto krajine sa z môjho pohľadu spája dostatočná chuť a nadšenie publika baviť sa s ozajstnou hudobnou vyspelosťou a prehľadom. To isté platí aj pre djov. Nikdy sa ti tam nestane, že prídeš na v uvodzovkách housovej párty za pult a musíš sa vyrovnávať s tým, že niekto pred tebou skončí o pol 11 na rýchlosti 137bpm. Schopnosť ľudí baviť sa naplno, ostáva aj na veľkých párties v prime time, v žánroch, ktoré sú u nás ešte stále výsadou špecifických klubových párties. A práve tie ma v minulom roku na Slovensku často krát veľmi milo prekvapili. Avšak pre objektívnejšie porovnanie jednotlivých párty kultúr mi ešte toho dosť chýba :)), takže určite sa budem snažiť v tomto roku túto bilanciu a vedomosti vylepšiť.

jpg

3/ Vo Zvolene budeš hrať v menšom intímnejšom World klube. Máš radšej takéto rodinné priestory, alebo ťa zvádza sila davu?

Všetko má svoje špecifiká a sila davu ako si to nazval je podmanivá, avšak to isté môže dostať dj možno len v trošku inej podobe aj v malom klubovom priestore. Komunikácia s ľuďmi na takýchto miestach býva akosi úprimnejšia a možno aj návštevníci, ktorí majú osobnejší vzťah ku miestu ktoré pravidelne navštevujú, vedia vytvoriť ešte úžasnejšiu atmosféru. Už som počul od mnohých djov, že na maličkej párty pre 50 ľudí zahrali svoje životné sety, čím sa možno inšpiroval aj Fatboy Slim, ktorý odohral svoj set pre striktne limitovaný počet návštevníkov na toaletách istého podniku. Koniec koncov...je starou známou pravdou, že podoba a sila tých davov sa vytvára práve v kluboch, ktoré tomu dávajú základ aj keď tomu u nás občas mnohé nenasvedčuje.

4/ Akými farbami by si charakterizoval tvoj štýl hrania, hudbu ktorú prezentuješ a čo namiešaš vo Zvolene?

Red (červená) je farbou vášne, nadšenia, zmyselnosti, provokácie, nespútanosti a symbolizuje aj to čím by mala byť poznačená dobrá párty s dobrou hudbou. Tam by som sa mal kamsi priblížiť, aby dostali ľudia to, prečo na takúto párty prídu.

5/ DJ dnes musí mať okrem technických „skills" aj charizmu a „komunikačné zručnosti". Ako je to s tebou, máš za sebou team špecialistov alebo sa pripravuješ sám?

Nemyslím si, že som na tom tak, aby som si mohol dovoliť nejakých špecialistov :)))! Táto časť djského prejavu tak ako ostatné, ktoré ho tvoria je určite daná nielen osobnosťou dja, ale aj celkovým know how , ktoré chce ľuďom odprezentovať. Je veľa takých, ktorý si na gestách a show za pultom postavili kariéru a naopak tých, ktorí sa tvária na oko vážne, čo však neznamená, že si to neužívajú a nebavia sa! Treba sa len snažiť porozumieť danému, tak ako zábavnému charakteru povedzme Svena Vatha, ktorý je úžasný bavič, až po Johna Digweeda, ktorého britská tlač nazvala často krát prívlastkom „overearnest" (prilis vazny), len preto, že dáva 100% sústredenia pre to čo chce ľuďom dať prostredníctvom svojej hudby a je úžasné to sledovať zblízka. Vtedy to človek pochopí ako a prečo. Ja si vyberám vždy len to čo mi je vlastné a čo mám rád, tak ako v prípade hudby ktorú hrám, tak i v prejave za pultom.

jpg


Zdieľať na: 
Publikované: 11. januára 2008 v 16:19 – zdroj: www.spiral.sk – videné: 1591x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,