INTERVIEW & DOWNLOAD WITH TALLA 2XLC! – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

INTERVIEW & DOWNLOAD WITH TALLA 2XLC!

Ilustrační obrázek

Už v sobotu privíta klub Dopler ďalšiu párty Beautiful things a s ňou aj daľšiu Trance-ovú legendu na poli svetovej elektronickej hudobnej scény. Kariéru a prácu Tallu 2XLC sme si už pred pár týždňami predstavili. Tentokrát vám prinášame exkluzívny rozhovor a mixovaný set so samotným aktérom tejto noci. Takže si v kľude kliknite najskôr sem a popri Tallových tónoch sa pustite do príjemného čítania.

 

Ahoj Talla. Ako sa darí v posledných dňoch ?

Ďakujem veľmi dobre, no ako obvykle som zaneprázdnený prácou v štúdiu.

Aké sú tvoje osobné cieľe a túžby pre rok 2008 ?

Jednou z nich je určite pokračovať v produkovaní dobrých trackov, dalej cestovať po celom svete a šíriť moju vášeň pre hudbu a aj takto prinášať lásku fanúšikom na všetkých kontinentoch. Opäť pracujem na mojom labeli Tetsuo, kde plánujem spoločné projekty, so známimi producentami a takisto pripravujem horúcu pôdu pre nové talenty.

V sobotu 2. februára to bude tvoje prvé vystúpenie na Slovensku. Máš nejaké referencie o naších fanúšikoch ?

Špeciálne o slovenských nie, ale viem podľa mojich vlastných skúseností, že východoeurópsky fanúšikovia vnímajú intenzívne hudobné pocity a milujú elektronickú hudbu. Nie sú až tak rozmaznaní ako nemci. Rešpektujú prácu DJ oveľa viac ako naši kluberi dnes. Už sa nemôžem dočkať na stretnutie s Vami.

jpg

Aký je tvoj pohľad na sučasný trend elektronickej hudobnej scény ?

Práve teraz sú v móde rozdielne hudobné štýly premiešané mladými a talentovanými producentmi a DJmi. Z house sa ide do trance, z trance do house, proggy sa mixuje s elektrom. Všetko to znie sviežo a to je fantastické. Troška mi to pripomína začiatky 80-tych rokov, keď sme po prvý krát objavovali Techno. Dnešná doba ale prináša aj jednu negatívnu vec, ktorú musím spomenúť. Mnoho fanúšikov preferuje kradnutie track-ov (tzv. Leachers) namiesto, aby si ich kúpili. Zaobstarať si nelegálne nahrávky je pre nich ako šport a oni si neuvedomujú, že týmto zabíjajú kreatívnych ľudí, ktorý to s hudbou myslia vážne. Veď kto chce sedieť v štúdiu, strácať čas a pracovať na vysokej kvalite tónov ak vie, že nezarobí žiadne peniaze ? Často sú výsledkom skladby pripravené za 2-3 hodinky a su nudné! Dostávam denne 20-30 nových track-ov na e-mail z rôznych labelov a vypočujem si maximálne dva a bohužial zvyšok ide do koša. Nechcem sa správať ako sudca alebo učiteľ, ale skutočne radím fanúšikom, aby podporovali svojich interprétov tým, že si kúpia ich skladby online a legálne.

Niektorý DJs preferujú radšej halové akcie, iný majú radi zase kluby. Čo myslíš, kde je lepšia atmosféra ?

Rozdieľ nie je pre mňa až taký veľký. Môže to byť dobré alebo zlé v oboch prípadoch. Všetko zavísi od danej situácie. V mojej kariére som hral vo veľkých halách ale aj v malých priestoroch. Podstatné ale je, že musí byť vo vzduchu dobrá vibrácia. Akcia nemôže byť dobrá ak ma fanúšikovia nezásobujú dobrou energiou. Dobrý príklad je minuloročná TRANCE ENERGY. Ľudia spolu so mnou jazdili na energickej vlne, ako surferi. Takže hocičo je možné. Je to o veľkých pocitoch, keď ich máš, dostávaš husiu kožiu. A to myslím doslovne!

jpg

Počas tvojej kariéry si vystúpil na mnohých prestížnych Dance Event-och. Môžem spomenúť: Trance Energy, The Love Parade, Space Ibiza a rôzne parties v Amerike a v Azií. Na aké miesta sa ti doteraz vybavujú najkrajšie spomienky ? A kde by si sa ešte rád vrátil ?

Som šťastný, že som hral na mnohých skvelých akciách počas predchádzajúcich rokov. Trvalo by príliš dlho aby som sa zmieňoval o každej. Ale za rok 2007 by som sa rád spomenul aspoň Holandské Trance Energy, Big One v Argentíne a The Guvernment v Toronte. Vždy by som sa rád vrátil tam, kďe sa ľudia bavili výborne spolu so mnou!

http://www.youtube.com/watch?v=JZGTnzQv6xk&feature=related

V 80-tych rokoch si založil populárnu párty a label Technoclub. Aký význam to malo pre tvoju kariéru ?

Keď v roku 1984 začínal Technoclub nečakal som vôbec, že táto scéna sa dostane skoro do každého kúta na svete. Cítil som, že to je začiatok hudobnej revolúcie, ale nikdy som nepomyslel na to aký ohromný nárast a odozvu to vyvolá. Je to výborné. Som hrdý a šťastný, že som bol pri zrode scény a bol som jeden z ľudí, ktorí pomohli vybudovať to čo dnes milujú miliardy ľudí na planéte. Myslím, že som ešte viac motivovaný podporovať a pomáhať rastu scény ako v minulosti. Z času na čas si myslím, že niektorí umelci, producenti by mohli preukázať trošku viac rešpektu preto, čo som ja a spolu priekopníci scény urobili spätne na začiatkoch.

jpg

Rád by som sa spýtal na môj oblúbený projekt Trance Allstars. Ako sa zrodila táto skvelá myšlienka ?

Jeden zo šefóv Polydor Germany (Tom Bohne) sa ma raz spýtal: „ čo myslíš na nápad dať dokopy šesť dobre známych umelcov a pracovať spolu na zaujímavom projekte ?" Zapáčilo sa mi to. Bolo to super. I keď bolo pre nás ťažké byť v štúdiu v rovnaký čas a robiť na skladbách, no mal som rovnako rád, keď každý z nás robil vlastné tracky pre album. Bolo to super pre rozšírenie tohto štýlu hudby do celého sveta a naše albumy boli vydané v mnohých krajinách.

Jedna klasická otázka: Kďe berieš inšpiráciu pre svoje skladby ?

Všetko je o emóciách v živote. To je moja každodenná inšpirácia. Niekedy, keď sedím v štúdiu spoločne s mojími zvukármi, napadnú mi v hlave rôzne beaty alebo lyriky skladieb. Inokedy ma môže napadnúť zaujímavá melódia, úplne na inom mieste. Je to vždy rozdielne. A to je na tom to vzrušujúce tvoriť hudbu po celý čas.

jpg

Minulý rok si nahral výborne tracky ako Shine, Carry Me a môj oblúbený No In Beetwen. Nedávno si spolupracoval so Sean Tyas-om. Čo pripravuješ momentálne ?

Som skutočne milo prekvapený, keď fanúšikovia poznajú moje nové skladby. Práve teraz vychádza nová pieseň so Sean Tyas-om „Heart to Heart" na mojom labeli. A to znamená že táto skladba prichádza z našich sŕdc do sŕdc naších fanúšikov. Ďalší track je ten, ktorý som robil s mojím hlavným partnerom „Ace". Bude sa volať "Talla and Ace - Redrum". Je to KILLER track, ktorý bude takisto na mojom labeli Tetsuo. V rovnakom čase pracujem aj na novom tracku, ktorý bude opäť ladený vokálovo a jeho vydanie bude na Breathe Music. Okrem toho pracujem s Alexom M.O.R.P.H. a s Woody van Eydenom na tracku „Hybrid Harm". Keď dokončím všetky tieto skladby plánujem spolupracovať s Johanom Gielenom, ktorý so mnou pracuje na novej kompilácií Technoclub Volume 25. Tak ako vidíš môj den má 48 hodín :)

jpg

Ktorý mladý producent ťa poslednou dobou zaujal ?

Momentálne mám v obľube talenty ako Sean Tyas, John O´callaghan, Simon Patterson a Carl B. Mám veľmi rád ich štýl. Je to hutné a energické, čo títo chlapci robia. A to mám rád!

Moja posledná otázka. Aké sú tvoje aktivity vo voľnom čase ?

Ha, ha, ha, ak vôbec sú!? OK. Keď mám voľný čas, tak pozerám filmy, TV seriály (24 Deadzone, Lost and Heroes). Tiež si rád zahrám Halo 3 na X Boxe a samozrejme rád si zajazdím na bicykli, keď je dobré počasie.

Na záver tvoj pozdrav pre fanúšikov Beautiful Things ?

Veľmi sa na Vás teším, teším sa na Slovensko. Šetrite energiou na túto noc. Stretneme sa spoločne v Dopleri a ja vám prinesiem svetlo do Vašeho života.

Ja ti chcem zaželať veľa dobrých track-ov a Ďakujem za tvoj voľný čas

Aj ja Ďakujem.

Ladies and Gentleman this is Talla 2XLC!

Dowload Talla2XLC DJ set: TU

02.02.2008 Beautiful Things presents Talla 2XLC, DE
Tomas Haverlik, Robert Burian, Pico
Dopler, Bratislava, Slovakia
Ticket: 350.- Sk Dancefloor, 550.- Sk VIP

Wate, Cosmopolit events, s.r.o.
www.cosmopolit.sk

jpg

Zdieľať na: 
Publikované: 29. januára 2008 v 09:50 – zdroj: www.cosmopolit.sk – videné: 2035x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,