Free Summer 2009 - informácie a profily headlinerov - Kosice - 25.7.2009 – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Free Summer 2009 - informácie a profily headlinerov - Kosice - 25.7.2009

Ilustrační obrázek

Blíži sa termín konania festivalu Free Summer 2009 a my vám v nasledujúcom článku prinášame aktuálne informácie a profily niektorých headlinerov...

 

 

Festival vypukne v sobotu 25.júla presne o 17:00 miestneho času prehliadkou amatérskych DJs, ktorých sa prihlásilo v tomto roku viac ako 100! Kompletný Line-up festivalu zverejníme po 16. júli, avšak už teraz prezradíme, že na 3 tanečných pódiách vystúpi viac ako 40 DJs.
Hlavný - Heineken stage bude znieť hudbou najmä v štýle house, progresive a trance music, na Blow Aletrnative Stage sa bude hrať zmes alternatívnej hudby ako napríklad Drum&Bass, hip-hop, breakbeat, techno, a na treťom stage si budete môcť oddýchnuť v chill-out zóne a občerstviť sa v čajovni Amana. Pripravené sú početné stánky s občerstvením a jedlom, party shop s darčekmi a nebudú chýbať stany s lavicami na sedenie. Vstup na festival je voľný. Viac informácií a hudby nájdete na web stránkach www.freesummer.sk

Myon & Shane 54
Myon & Shane 54, nemajú za sebou dlhú históriu, napriek tomu sa im podarilo dosiahnuť niekoľko významných úspechov v oblasti produkcie a remixov, vďaka ktorým sa za pár mesiacov svojej existencie dostali na playlisty mnohých svetovo uznávaných Djs.
Duo začalo samostatne a neskôr Shane 54 & Myon, ako už stabilizovaní umelci spojili svoje sily. Remixy pre Paula Oakenfolda, Above & Beyond alebo Vandit na jednej strane, a tri samostatné produkcie vydané na Black Hole na strane druhej. Všetci si mysleli, že sa jedná o "skutočnú" kapelu, nie o dvoch chlapcov, ktorí spolu pracovali len krátky čas.
"My sme tento neuveriteľný hudobný band" - hovorí Myon, 24-ročný maďarský občan pochádzajúci z južnej časti krajiny - Szeged. - "Každý z nás začína tvoriť hudbu samostatne, avšak nakoniec to skončí ako jedna spoločná skladba. Je to divné, ale veľmi užitočné: Sme veľmi účinný spoločne."
Ich hudba hovorí sama za seba: chlapci skórovali hneď prvým remixom na prvé miesto na Beatporte (Andy Moor & Carrie Skipper - So Much More) a tiež prvým singlom na Audiojelly (Vampire's superb Gareth Emery remix).
Počas niekoľkých týždňov ich tri remixy boli zvolené za „Skladby týždňa" v rádiovej show „Trance Around The World" dvojice Above & Beyond a bol im udelený titul „Guestmix Of The Year" za ich 30-minútový mini-epic mix. Jedna z ich skladieb pod názvom "Not A Lot Left" sa stala úspešnou nahrávkou vydanou na Anjunabeats a v roku 2008 sa dostala aj na kompiláciu Anjuabeats č.6. Toto bol však len začiatok. Dvojica s objavuje na kompilácii ASOT 2008 od Armin Van Buurena, ktorý ich pozýva aj do svojej rádiovej show. Následne sú Myon & Shane54 oslovení o remix skladby "Never Say Never" pre jeho nový album "Imagine The Remixes". Ich úloha je naozaj ťažká - hudbou nielen splniť štandard a očakávania, ale byť v skutočnosti natoľko dobrý, aby mohli hovoriť a tvoriť svoje vlastné. V súčasnosti dvojica pracuje opäť na niečom veľkom, keďže im bolo ponúknuté pripraviť a namixovať kompiláciu pre vydavateľstvo Armada Music, ktoré patrí medzí najvýznamnejšie svetové vydavateľstvá tanečnej hudby. Tracklist je plný exkluzívneho materiálu, ich vlastných obľúbených skladieb, ale aj ešte zatiaľ nevydaných skladieb. Ich live set budete mať možnosť počuť na festivale Free Summer 2009.

 

K

Linky:
Web:
http://www.myspace.com/myonandshane54
Dj set: Myon_and_Shane_54_-_International_Departures_04_(17-06-2009).mp3

 

The Soundprhreakers
Formácia Soundphreakers vznikla v roku 1997 a pochádza zo Slovenskej republiky. Momentálne sú jej členovia dvaja producenti - Nois a Neon. Ich prvý spoločný CD albumu vyšiel po ročnej spolupráci. Dostal názov „Just Meat" a ponúkol prierez ich tvorby do roku 1998.

O tri roky neskôr, v roku 2001, sa dostavil prvý väčší úspech, keď spoločnosť Globtel, a.s (dnes Orange, a.s.) vydala ich track "Antrax" na hudobno-internetovom CD - Globtel CD IN 03. V tom istom roku zakladá Soundphreakers odborný intenetový e-zine o elektronickej hudbe Audionet.sk (www.audionet.sk) a vlastný nezávislý label Phreak da Sound, na ktorom vydávajú svoj druhý spoločný CD album „Noteless Sphere of Infection" a prvú slovenskú drum & bass výberovku Remark the Silence, kde sa prezentujú trackom "Whats go out".

Rok 2003 bol pre formáciu Soundphreakers kľúčovým. Okrem ďalšej drum & bass výberovky Remark the Silence 2, kde sa nachádzajú dva ich tracky "Startex Mood" a "Saddam", dostávajú priestor na deviatom a desiatom pokračovaní hudobno-internetového CD IN od spoločnosti Orange, a.s. v náklade až 100 000 kusov, kde im vychádzajú skladby "Saddam" a "Centrum 2 feat. Mek Vrabec". Okrem toho vychádza ďalší ich track s názvom "State" v náklade 10 000 kusov ako príloha českého časopisu Bassline Elektronik.

V rookoch 2004-2005 Soudphreakers predstavujú svoju tvorbu v rôznych slovenských kluboch, okrem toho prezentujú slovenskú scénu taktiež na zahraničných festivaloch a v kluboch v Českej republike (Praha, Pardubice), v Polsku (Krakow, Waršava) a v Nemecku (Berlín, Drážďany). V tom istom čase vydávajú na svojom vydavateľstve Phreak da Sound zatiaľ poslednú drum & bassovú výberovku Remark the Silence 3 zo skladbou "Get down".

Koncom Marca 2005 boli Nois & Neon zo Soundphreakers oslovení slovenským vydavateľstvom Blackout rec. na vydanie albumu. Album s názvom Nu Breed vychádza pod touto značkou 1.5.2005 a ide o prvý slovenský drum & bass album vôbec. Album obsahuje 12 skladieb s hosťami ako Mek Vrabec, Lindou Hammelovou, Nicol, nemeckým raperom Diskom, Dadou zo skupiny Mindmap, Markusom Nemczikom, či skupinou Para. Albumu sa krstil na festivale elektronickej hudby s názvom Prvý Máj a krstným otcom sa stal anglický DJ a producent LOXY z legendárneho anglického drum & bass vydavateľstva Renegade Hardware. Súčasťou propagácie albumu bolo turné k albumu s názvom Soundphreakers SEMTEX Tour. Počas turné sa vydávajú do susedného Poľska (BassaNuta), Českej republiky (Summer of Love) a samozrejme navštívili aj kluby a festivaly na Slovensku (Double X, BeeFree, Lokal Life, Aquabeatz).

Na album Nu Breed tiež zareagovalo slovenské Rádio FM, ktoré zaradilo skladbu JUST feat. Dada do b-rotácie čím sa album stal dostupnejším širšiemu publiku. Nasledovalo niekoľko promo vystúpení v Rádiu FM v reláciách Slovak Gold, D2 a Nočný Život. Rádio FM nakoniec vyhlasuje album Nu Breed za album týždňa a zaraďuje ho do hitparády TOP FM, kde sa skladba JUST feat. Dada udrží počas dvoch kôl na prvej priečke. Po hitparáde TOP FM prichádza ďalšia hitparáda Slovak Gold, ktorá nasadila skladbu JUST feat. Dada do noviniek. Onedlho sa vyšplhala taktiež na prvú priečku kde sa držala niekoľko týždňov. Podľa Federácie fonografického priemyslu IFPI sa album Nu Breed zaraďuje na niekoľko týždňov medzi 10 najpredávanejších albumov na Slovensku.

Okrem slovenských rádií zareagovala aj televízia Markíza na novo natočený videoklip k skladbe JUST feat. Dada, ktorý natočil a nastrihal režisér Juraj Krasnohorský. Videoklip bol odvysielaný v rámci relácie Deka Hity, Kuul Klub a Hitbox.

Od roku 2006 Soundphreakers plne venujú svoju energiu na novú produkciu, ktorá sa hrá s výraznou odozvou v zahraničných rádiách (Leith FM, Bassdrive, Shedbass, Reputation FM, Barebass atd). Tak aj ich duplaty oceňujú zahraničný Dji, producenti a majitelia vydavateľstiev (DJ Kid, Decoy, Miss Reprazent, DJ Crissy Criss, Primo atd). Okrem vystúpení v Českých a Slovenských kluboch sa Soundphreakers koncom roka 2007 predstavujú vo Veľkej Británii ako headliner na akcii Pangea v meste Dundee. Okrem plánovaných single releasov v zahraničných vydavateľstvách Nois a Neon plánujú vydanie výberovky Remark the Silence 4 na ich domovskom vydavateľstve Phreak da Sound, tak aj očakávaný nový album z množstvom hostí ktorého dátum vydania je naplánovaný na koniec roka 2008.

 

K

Web info: www.myspace.com/soundphreakers
Promo mix:
http://www.soundphreakers.com/audio/Soundphreakers_- | _Promo_set_2008.mp3

MARCUS COOPER(CZ)
Jeho hudobný prejav by sa dal charakterizovať ako Electro House, Progressive Electro, Groovy Techno, Techtrance, ale on sám sa nerád škatuľkuje podľa vyhradených štýlov. Vo svojích setoch rád používa gradujúce dosky s pestrými vokálmi a farebným rytmom, ktorý dokáže vniesť do poslucháčov energiu a nenecháva nikoho kľudným. Skvele dokáže rozhýbať dav aj svojím tanečným a kontaktným prejavom za mixom a spojením s náladou klubu a publika. Svojím aktívnym progresívnym štýlom "inteligentných setov" stále príjemne prekvapuje a dokazuje, že si svoje miesto medzi poprednými Djs zaslúži! Pravidelne vystupuje na významných akciach v ČR i SR a v prestížnych kluboch ako Duplex, Mecca, Paradogs, Studio54, Perpetuum, Liquid, Space SK, 7 Nebe ... kde hral spoločne z takými menami ako sú Westbam, Moguai, Ben Long, Queen Nakadia, Greig Humpson, Christian Smith,Poziom-X, Michael Burian, Chris Sadler, Laydee Jane,Jerry, Orbith ,BB Mike ... je tiež pravidelným hosťom v štýlových hudobných reláciách na rádiách Evropa2, Deejay, Fajn, Kiss a už aj v relácií 4elements na slovenskom rádiu_FM.

 

K

Ochutnávku z jeho setu nájdete >>TU<<
Web: www.djmarcuscooper.com

H

Zdieľať na: 
Publikované: 13. júla 2009 v 00:00 – videné: 2268x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,