DIVADLO, ŽIVÉ DEBATY A LITERATÚRA NA BAŽANT POHODE 2008 – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

DIVADLO, ŽIVÉ DEBATY A LITERATÚRA NA BAŽANT POHODE 2008

Ilustrační obrázek

Už onedlho sa na trenčianskom letisku rozprestrie v celej svojej kráse festival Bažant Pohoda 2008. Okrem intenzívneho hudobného programu ponúkne viacero divadiel, odprezentujú sa spisovatelia a literáti, návštevníci budú môcť absolvovať aj už tradičné moderované diskusie.

- Organizátori sú hrdí na to, že aj tento rok môžu na hlavnej scéne predstaviť Operu Slovenského národného divadla, tentokrát s londýnskym zborom Royal Choral Society, ktorého domovskou scénou je slávna Royal Albert Hall.

Toto fenomenálne spojenie je zárukou fantastického hudobného zážitku. Royal Choral Society odspieva s naším popredným telesom slávne operné zbory, ako milé gesto a výraz rešpektu k našej hudobnej tradícii prisľúbili naštudovať aj Suchoňovu skladbu „Aká si mi krásna". Dirigovať bude trenčiansky rodák Oliver Dohnányi.

- Najvzácnejšou divadelnou udalosťou bude návšteva dramatika a bývalého česko-slovenského prezidenta Václava Havla. Pri tejto príležitosti uvedie Divadlo na tahu dve jeho jednoaktovky - Audience a Protest. Kultový režisér Blaho Uhlár predstaví dve svoje novšie hry - rusínske Divadlo Alexandra Duchnoviča odohrá jeho prevažne neverbálnu hru Dobropis, Divadlo Fórum sa predstaví s hrou Redukcia. Hostiteľské mesto bude reprezentovať Divadlo Normálka s komédiou Výlet, Funny Fellows so Zuzanou Haasovou a Triom Olga predstavia hudobnú hot-jazzovú hru Fox. Dezorzovo lútkové divadlo predstaví bábkový horor pre dospelých Desperanduľa. V sektore neziskových organizácií sa predstaví Divadlo z Pasáže s Nebíčkom, v detskom kútiku bude pre deti i dospelých hrať Teatro Tatro hru O stvorení sveta a Divadlo Haaf hru Jedna a jedna.

- Bažant Pohoda je každoročne aj miestom stretnutia rôznych pohľadov na svet, čoho dôkazom sú mimoriadne živé a výborne navštevované diskusie. .týždeň naživo so Štefanom Hríbom ponúkne zaujímavé debatu s Jozefom Haštom a Romanom Kvasnicom a so spomínaným prezidentom Václavom Havlom. Tiež predstaví rôzne pohľady na problematiku globálneho otepľovania s Martinom Hanusom a zástupcom organizácie Greenpeace. Hudobné centrum pripraví dva workshopy s hosťami zo zahraničia. Scott Cohen (Orchard) a Jonas Woost (last.fm) sa budú s návštevníkmi baviť o hudbe v ére internetu a tiež budú hodnotiť slovenskú hudobnú scénu.

Tradične sa na festivale zúčastní Liga za duševné zdravie. Psychiatri a psychológovia sa budú v debatách venovať partnerským vzťahom, vzťahovej väzbe či narcisizmu. Atraktívnou témou bude isto súvis užívania drog a schizofrénie. Novinkou bude Pecha Kucha night - atraktívna prezentácia architektúry za účasti samotných tvorcov.

- Silné zastúpenie má aj literatúra. Okrem rozhovorov o literatúre a minirománoch sa predstavia autori nominovaní na cenu Anasoft Litera, absolvujeme Literárne revy Dada Nagya, Braňo Jobus sa s nami podelí o svoje Láskavé rozprávky a združenie Pressovar (Horváth, Kerata, Lavrík, Lenko) predvedie svoju bizarnú literárnu show. Predstavíme aj trochu inú tvorbu Daniela Heviera. Ten už dávnejšie vyšiel z priestoru stránok svojich kníh a prichádza medzi ľudí so svojimi slovami a piesňami, ktoré si sám skladá a spieva v sprievode klávesových a bicích nástrojov. Okrem toho zapája do svojich prejavov farbu a tanec, takže vzniká intímny rituál, ktorého aktérom je nielen autor, ale aj zúčastnení diváci a poslucháči. Jeho vystúpenie na Bažant Pohode sľubuje neopakovateľný zážitok. Uvidíme Bubnovať jeho modré srdce.

- Súčasťou literárnej časti bude aj vystúpenie Magora - legendy českého undergroundu Ivana Martina Jirousa s pesničkárkou Dášou Vokatou. Súčasťou areálu bude aj Čitáreň K. K. Bagalu, po minuloročnom úspechu exhibície Slam poetry prichádzame s jej súťažnou podobou - tá bude otvorená pre festivalových návštevníkov.


music

Zdieľať na: 
Publikované: 16. júna 2008 v 00:30 – zdroj: www.pohodafestival.sk – videné: 1825x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,