Contact 15.2.2008 Metroklub - REGIS – Články

„Tvoj portál kde nájdeš všetko o Party, Foto, Club, Music, DJ, Disco, MP3 Mix“
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Contact 15.2.2008 Metroklub - REGIS

Ilustrační obrázek

Pomaly je čas opäť všetko zobrať úplne vážne a zodpovedne vás prichystať na februárový úder, ktorý na vás čaká v rámci ďalšieho Contactu v šalianskom Metroklube. British Murder Boys posiela na Slovensko svojho lídra.

Nejaký čas sme sa nechali unášať novinkami na scéne, pozorovaním a konfrontáciami. Oboznámili sme sa s vašimi názormi a prediskutovali mnohé podstatné veci ohľadom našej stále sa meniacej a formujúcej sa scény. Dospeli sme k záveru, že mnohí ľutujú, že sa kvôli technu nenarodili o čosi skôr a napr. nezažili éru geniálnych akcií Booomerang, či neopísateľných techno nocí v bratislavskom Účku.

V čase, keď u nás rôzne štýly ako trance, electro, či hardtechno boli ešte v plienkach, hralo techno pri rozvoji elektroniky na Slovensku výraznú úlohu a stalo sa akousi modlou mnohých mladých zábavy chtivých ľudí. Situácia sa počas pár rokov logicky zmenila, keď do našej krajiny prenikli nové hudobné trendy a ľudia sa začali možno až nepochopiteľne selektovať. Techno prešlo svojim prirodzeným vývojom a pribralo na seba slušný počet svojich fanúšikov.

Nie je to tak dávno, čo západný techno trend udávali hlavne bratislavské Účko a šaliansky Metroklub. No dnes je situácia úplne iná. Techno je súčasťou a dostupným zdrojom hudobného vyžitia v celej krajine a mnohé mestá sa môžu popýšiť svojimi stálymi pravidelnými akciami. V každom prípade si aj dnes napr. bývalé Účko (Subclub) drží svoju undergroundovú podstatu a napriek tomu, že si klub žije akoby svojim vlastným životom, sú bratislavské akcie s názvom Standa vždy slušne navštevované. Nikdy však na nich nebudete počuť napr. hardtechno.

jpg

Akoby letným sídlom a jedným z mála slovenských klubov, ktoré mali podobný feeling a atmosféru bol práve šaliansky Metroklub. Stovky domácich i zahraničných kluberov, ktorí tvorili jadro cestujúcich vo vlakových súpravách sa v deň akcie do tohto klubu schádzali zo všetkých smerov. Metro často praskalo vo švíkoch, zo stropu kvapkal pot a ľudia na párty, ktorý sa ledva videli v strobujúcej pare nevedomky preciťovali svoj vlastný životný underground. Tie jedinečné momenty nám ešte pred pár rokmi závidelo mnoho okolitých štátov. Toky, Toky, Toky... skandovali davy nenásytných kluberov pred prvými beatmi jeho setu. To všetko bol tanečný fenomén milénia zvaný techno.

Jedným z vrcholov šalianskej techno éry bolo vystúpenie anglického dídžeja a producenta Carla O´Connora aka Regisa, ktoré vtedy spôsobilo takmer davovú hystériu. Veľkému počtu clubberov sa práve Regisove vystúpenie zapísalo hrubými pismenami na najvyššiu priečku v pomyselnom rebríčku najlepších parties, ktoré kedy zažili.

REGIS v skratke

Karl O´Connor, známejší teda pod menom REGIS zohral bezpochyby výraznú rolu v rozvoji industriálneho techna. Jeho vlastný label Downwards naštartoval za spolupráce Surgeona a Femalea éru Birminghamského soundu.. Downwards tak dosiahol unikátny a typický charakter, ktorý významne ovplyvnil a naďalej ovplyvňuje mnohých dnešných interpretov.

Spolupráca s Petrom Suttonom (Female) viedla k sérii spoločných releasov vrátane albumu „Speak to me" („Montreal EP" alebo „Penetration") Regisova produkcia bez prestania zdolávala nové hudobné bariéry od skorých 90-tych rokov. V krátkom čase zremixoval mnohých známych umelcov ako DJ Hell, Damon Wild, Surgeon, Robert Gorl (D.A.F) a Chrislo Haas (Liason Dangereuse)

Ako sólový interpret, hrá Regis digitálne upravené sety, pri ktorých používa svoj vlastný materiál i ´surový´ materiál iných interpretov. Počas svojho pôsobenia precestoval množstvo krajín vo svete a je doslova vychytaným overeným umelcom. Spojenie Regisa so Surgeonom tvorí slávne duo známe ako British Murder Boys. Tento projekt zaberá tú šedú oblasť medzi live actom a dídžejom využívajúcim moderné technológie vo svojej produkcii. Vystúpenia British Murder Boys sú unikátne, improvizované, štýlové a proste brutálne. (Ďalšie vecičky z dielne Downwards, ako aj album British Murder Boys by sa mali na svetle sveta objaviť už čoskoro.)

Ponuka najbližšieho Contactu bude teda presne to, čo odráža momentálny trend tohto štýlu techna aj v podaní tohto anglického velikána, ktorý na Contacte vystúpi práve v exkluzívnom live acte.

Metro sa chystá na jeho veľký comeback za supportu jedných z najpovolanejších Slovákov, ktorí sa pričinili o meno ´slovak techno soundu´ - Toky a Boss. Ďalším comebackom bude aj návrat za gramofóny bývalého rezidenta Účka - Dave.D-eho. Svoj set odohrá aj talentovaný český dj JURIS, ktorého ste v minulosti mohli počuť aj na kultovej akcii Doubledecker. No a samozrejme nebudú chýbať ani zástupcovia ´Contact soundu´ - rezidenti Liquid a Subcell aka Superfly DJs.

Môžete očakávať nekompromisný techno sound bez zbytočných rečí a hudobnú kvalitu, ktorú sme pre vás precízne vyberali. Ak máte stavy si opäť vychutnať to, čo pred nedávnom trhalo tisícky ľudí na kúsky, určite si túto jedinečnú šancu nenechajte ujsť a ako na každom Contacte, opäť si môžete byt istý, že nebudete ľutovať.

REGIS IS BACK!!!

CONTACT - The Legend´s Return
Location: METROklub /Šala /Slovakia

Date: (friday) 15.2.2008
Start: 20.00h
Entry: 280 skk / 250 czk / 9 euro

Lineup:
REGIS /British Murder Boys /Downwards rec. (uk)
TOKY /standa (sk)
BOSS /dolegate (sk)
DAVE.D /exUcko (sk)
JURIS /jzd promotion (cz)
SUPERFLY DJs /techno.sk (sk)
CATMAN /techno.sk (sk)

jpg


Zdieľať na: 
Publikované: 27. januára 2008 v 21:45 – zdroj: www.texno.sk – videné: 2297x – komentárov: 0 – Trvalý odkaz

Komentáre

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.prihlásiť sa registrovať sa


Prihlásenie

Přihlásit se


Registrovať

Vyhľadávanie

 

Online Clubbers

Boys: 0Girls: 0

New Clubbers

celkom užívateľov: 3443

Stefan43MariaMlynarmilkabenilovshandi23hany666xxxsssGregiNickAve

Štatistiky

Google Analytics TOPlist

Hľadáme fotografov!

Fotoaparát

Novinky | Články | Party foto | Partylist | Kluby | Download DJ Mp3 | Booking DJs | Boys | Girls | Fórum | Služby | Kontakt

Mapa webu | Vyhľadávanie | Hore
2007 - 2024, Copyright I Love Music | Realizácia: Firefly Media

Partnerské odkazy: Hippsy pás | Štátne vlajky | Led t-shirts | Web design | Webdizajn | LED shirts, Equalizer t-shirts,